Vind bogen: Den onde lykke – og andre noveller

21 syleskarpe noveller af Tove Ditlevsen om familieliv og ægteskab.

Senest opdateret: fredag 8. juli 2022

En nygift kvinde længes efter en gul silkeparaply, en ægtemand skræmmer sin hustrus elskede kat væk, en forrådt mor fyrer ud af det blå sin husassistent.

I ”Den onde lykke – og andre noveller” samles to af Tove Ditlevsens stærkeste novellesamlinger, ”Paraplyen” (1952) og ”Den onde lykke” (1963), for første gang.

I de 21 noveller summer længslen, frygten og fortvivlelsen lige under overfladen, mens Tove Ditlevsen dissekerer sine karakterer med rå humor og bitter selverkendelse.

Om forfatteren

Tove Ditlevsen (1917-1976) var forfatter og en af de mest markante danske litterære personligheder i det 20. århundrede. Efter et hårdt liv med blandt andet flere skilsmisser og psykiske problemer begik Tove Ditlevsen selvmord i 1976 i en alder af 58 år.

Hun fik sin forfatterdebut i 1939 som 22-årig med digtsamlingen ”Pigesind”. Første halvdel af Tove Ditlevsens forfatterskab kredser specielt om barndommen og ungdomslivets sorger og udfordringer. Den selvbiografiske roman ”Barndommens gade” (1943) er et af hendes hovedværker fra denne periode. Senere blev det i højere grad ægteskabets udfordringer og den moderne kvindes utilfredsstillende stilling i såvel forhold som samfund, som hun beskrev.

Tove Ditlevsen fik desuden inspiration fra sit arbejde som brevkasseredaktør og i de vanskeligheder, hun mødte i sit eget liv.

Tove Ditlevsen modtog gennem sit liv flere litterære priser, blandt andet De Gyldne Laurbær i 1956.

Vind bogen

Bogen er udkommet på Gyldendal 24. juni 2022. Vejledende pris er 200 kroner.

Gyldendal og Faglige Seniorer udlodder sammen 2 eksemplarer af bogen. Vinderne bliver udtrukket 8. juli 2022.

God fornøjelse.

Vinderne er Flemming Heltborg, Holmegaard og Kirsten Hindkær, Horsens. 

Først publiceret: mandag 27. juni 2022
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. juli 2022 kl. 20:15

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.