Vind bogen: Det vågne hjerte

Vind Merete Pryds Helles roman om 80’ernes mange facetter. Om kærlighed og venskab i en tid præget af opbrud og nybrud.

Senest opdateret: tirsdag 4. oktober 2022

Det er forår 1984. Lis er ung i sin tid, aktiv på venstrefløjen og i kvindebevægelsen. Men en aften i Utterslev Mose sker der noget, som vender op og ned på alting.

Om sommeren tager Lis på Kvindehøjskolen i Visby, hvor byggeholdet og healingholdet lægger forskellige strategier for opgøret med patriarkatet. Det viser sig imidlertid at være et helt andet opgør, Lis står overfor, nemlig forestillingen om hvem hun egentlig er.

Merete Pryds Helles nye roman ”Det vågne hjerte” er en selvstændig fortsættelse af ”Folkets skønhed” og ”Vi kunne alt”. Romanerne skildrer en række nedslag i det 20. århundredes danmarkshistorie med afsæt i forfatterens egen families historie. Fra Langelands husmødre i 30’erne, via 70’ernes nye forstadsliv, når vi frem til kvindebevægelsens pulserende hjerte på Kvindehøjskolen, sommeren 1984.

Om forfatteren

Merete Pryds Helle (født 1965) har skrevet en lang række anmelderroste romaner, noveller og børnebøger. Hun har blandt andet vundet De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris.

Vind bogen

Bogen er udkommet på forlaget Lindhardt og Ringhof 2. juni 2022. Vejledende pris er 300 kroner.

Lindhardt og Ringhof udlodder sammen med Faglige Seniorer 2 eksemplarer af bogen. Du kan deltage i konkurrencen ved at udfylde kuponen herunder.

Vinderne bliver udtrukket onsdag 3. august

God fornøjelse.

Vinderne er Harly Nielsen, Tarm og Ditte Karup Rasmussen Odense NØ.

Først publiceret: onsdag 6. juli 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 4. oktober 2022 kl. 13:09

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.