Det er sundt at sætte det ene ben foran det andet. Simpelt, men sandt.

6 gode gå-tips

Vi har samlet de bedste tips til, hvordan du kan komme ud på endnu flere gåture eller få inspiration til at gøre dem så effektive som muligt.

Senest opdateret: tirsdag 4. oktober 2022

Vi har fået tudet ørerne fulde om, at det er sundt for ens fysiske og mentale helbred at gå ture.

Og så er det heldigt, at gang er nem, kan dyrkes af de fleste og kræver intet udstyr. I den anden ende er den med til forebyggelse, vægttab og velvære.

1. Gå i intervaller

Intervalgang er effektivt og får pulsen op. Gå i et minut ved høj intensitet og derefter et minut ved lav intensitet. Gentag 10 gange.

Eller find en lang vej med lygtepæle. Gå, så hurtigt du kan, mellem to-tre pæle, og gå så helt roligt mellem de næste to. Gentag 10-20 gange alt efter dit niveau.

2. Brug armene aktivt

Ved at bruge armene aktivt øger du tempoet og dermed pulsen. Sving armene, så hænderne når op i brysthøjde, når armene føres fremad, og træk albuen godt tilbage, når armene svinges bagud.

3. Gå i bakket terræn

At gå op og ned løfter pulsen. Du behøver hverken stejle eller lange bakker. Selv de mindre giver god træning. Gå op ad bakken så hurtigt som muligt, og gå roligt ned igen. Gentag et par gange.

4. Trappegang

Du forbrænder mere energi per skridt, end når du går på fladt underlag. Hold fokus på en god holdning, når du går opad, og brug armene aktivt. Gå langsomt ned, og gentag turen nogle gange.

5. Kombiner med øvelser undervejs

Kombiner gåturen med forskellige øvelser, fx lunges, squats, englehop og armstræk. Snup fem armstræk ved hver bænk, du møder, og 10 englehop for hver lygtepæl. Det styrker musklerne og løfter pulsen.

6. Tag vægt på

Er du ikke til høj fart, kan du tage en rygsæk på og fylde nogle kilo i, fx tunge bøger. Derved kan du holde et mere moderat tempo, men stadig skrue op for forbrændingen, fordi kroppen skal arbejde hårdere for at komme fremad.

Kilde: ALT for damerne

Først publiceret: mandag 25. juli 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 4. oktober 2022 kl. 14:05

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.