Foto: Nordjyske/Ritzau Scanpix

Har du prøvet denne sjove motionsform?

Traditionel fitness er ikke for alle. Her er en alternativ motionsform, som kan gøre det lettere for dig at komme i gang med at bevæge kroppen.

Senest opdateret: tirsdag 4. oktober 2022

Hvis du endnu ikke har hørt om floorball, kan du med fordel læse videre.

Floorball er et spil, der minder meget om hockey. Kampene bliver afviklet med fem-seks spillere på hvert hold på en bane på 13x20m.

Det interessante ved denne sjove motionsform er, at sporten har store fysiologiske og sociale fordele for udøverne.

Et studie, der har fulgt 29 mænd i alderen 65-76 år, har for nylig vist effektive forbedringer ved mændenes fysiske formåen, sociale liv samt risikoen for at udvikle livsstilssygdomme som fx diabetes.

De fysiske fremskridt består blandt andet i en reduktion af fedtmasse, herunder “det farlige fedt” omkring de indre organer.

Derudover har træningen haft en positiv effekt på mændenes kondition og deres knoglestyrke, hvilket er særligt vigtigt i en høj alder, da det reducerer risikoen for brud ved faldskader.

“Alt i alt, har de forbedret deres fysiske sundhed markant og dermed mindsket risikoen for at udvikle diabetes og hjertekarsygdomme,” forklarer lektor Mogens Theisen Pedersen.

Afhjælper ensomhed

Sideløbende med de fysiologiske gevinster har studiet også vist lovende resultater inden for en anden dimension af ældres sundhed: Forebyggelse af ensomhed.

Gruppen af mænd, der i gennemsnit spillede floorball 1,75 gange om ugen over en periode på fem år, dannede nemlig også et sammenhold uden for hallen. Og det på trods af, at de lærte hinanden at kende sent i livet.

Kombinationen af de fysiologiske effekter med de sociologiske fund er med til, at forskerne anbefaler floorball til alle ældre.

Kilde: Københavns Universitet

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Først publiceret: torsdag 1. september 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 4. oktober 2022 kl. 14:11

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.