Havets kirkegård

Skibsforlis, familiedynasti og intriger inspireret af en virkelig historie. Romanen er første bind i en spændingsserie om en norsk families storhed og fald og de hemmeligheder, som ligger begravet i fortiden.

Senest opdateret: tirsdag 13. september 2022

Efteråret 1940: Hurtigruteskibet D/S ”Prinsesse Ragnhild” forliser ud for den nordnorske kyst. Vera Lind og hendes søn, Olav, overlever, men ægtemanden og hundredvis af andre omkommer.
75 år senere begår Vera selvmord, og sporene peger tilbage på forliset. Veras forfatterskab stoppede brat, da hun i sin tid forsøgte at fortælle sandheden om den skæbnesvangre dag under krigen. Hun blev tvunget til tavshed. Efter farmorens død sætter barnebarnet Sasha sig for at dykke ned i historien. Hvad skete der egentlig på den fatale hurtigrutesejlads?

Havets kirkegård er en storslået fortælling om et norsk familiedynasti. Om hemmeligheder og magtkampe, som opstår i dødens kølvand. Den er en rejse langs Norges kyst i både fortid og nutid.

Romanen er baseret på historien om skibet D/S ”Prinsesse Ragnhild”, der forliste i 1940, og hvor årsagerne aldrig er blevet fastslået.

Vind bogen

Romanen, der er en bestseller i Norge, blev nomineret til den norske Boghandlerprisen og er solgt til udgivelse i 15 lande.

Bogen udkommer 7. september 2022 på Gutkind forlag. Vejledende pris er 299,95 kroner.

Vinderne er Eigil Garsdal, Ølstykke, Joan Mona Sørensen, Odense NØ og Elin Torp Jensen, Aalborg. 

Først publiceret: mandag 5. september 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 13. september 2022 kl. 09:39