Bogen er flot indbundet og i ypperste kvalitet. Nu kan det blive din.

Vind bogen: De grafiske fags historie

Forfatteren og typografen Bjarne Nielsen sætter ord og billeder på 150 års grafisk historie i kvalitetsbog udført i ypperste håndværk.

Senest opdateret: mandag 23. januar 2023

Bogen “De grafiske fags historie” sætter ord og billeder på 150 års grafisk historie. Fra 1870, hvor bogtrykkerier, stentrykkerier og bogbinderier stadig fungerede i deres oprindelige form og blev drevet med håndkraft, til dagens digitale produktionsformer, hvor færdige tryksager med tekst og billeder bevæger sig gennem den elektroniske sky – uden hensyn til landegrænser.

Få nyhedsbrev med konkurrencer

Vær med i de mange konkurrencer hos Faglige Seniorer og vind bøger, biografbilletter, lækre brunch for 2 og meget mere.

Se konkurrencerne i Faglige Seniorers nyhedsbrev hver onsdag morgen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet HER - det er gratis.

Den grafiske branches historie er mangfoldig, fordi den dækker over en lang række grafiske produkter: bøger, dagblade, ugeblade, plakater, litografier, træsnit, linoleumstryk, formularer, emballager, etiketter, telefonbøger, vejvisere, frimærker og pengesedler.

Bogen præsenterer også de mennesker, der arbejdede i faget: typografer, litografer og bogbindere. De kom typisk i lære efter syv års skolegang, som for eksempel litograf Carl Aller og typograf Egmont H. Petersen, som skabte grafiske virksomheder, der udviklede sig til store, langtidsholdbare mediekoncerner.

Og nogle nåede toppen på den politiske scene: Litograf Hans Hedtoft og typograf H. C. Hansen blev begge statsminister i Danmark.

Med mange billeder og korte tekster henvender De grafiske fags historie sig ikke alene til mennesker fra den grafiske branche.

Bogen vil også være interessant for historisk interesserede og familiemedlemmer til branchens folk, som her får mulighed for se, hvad deres forældre og bedsteforældre beskæftigede sig med.

Om forfatteren

Bjarne Nielsen (f. 1949) er forfatter og typograf, tidligere faggruppeformand for typograferne i Grafisk Forbund og næstformand i HK/Privat. Han har blandt andet skrevet bogen Striden om Grafisk Forbund (2018).

Vind bogen

“De grafiske fags historie” er flot indbundet og udført i den ypperste kvalitet, som faget kan præstere og er rigt illustreret. Bogen er på 306 sider og koster 349,95 kroner. Den kan købes her.

I samarbejde med forfatteren Bjarne Nielsen og Faglige Seniorer har de udloddet 1 eksemplar af bogen.

Vinder er Jan Andersen, Hellebæk.

Først publiceret: tirsdag 1. november 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 23. januar 2023 kl. 11:58

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.