Appen, og alt den viden den indeholder, er udviklet i samarbejde med eksperter, som folk der professionelt lever af at sanke til restauranter og nogle af verdens bedste kokke.

Find vilde råvarer med appen Vild Mad

Appen Vild Mad guider dig til naturen, og gør det lettere for dig at finde, tilberede og spise den vilde mad, der gror, i skoven, på stranden eller i naturparken.

Senest opdateret: mandag 23. januar 2023

Det er sæson for at trække udenfor og plukke efterårets vilde råvarer.

Appen Vild Mad guider dig til naturen, og gør det lettere for dig at finde, tilberede og spise den vilde mad, der gror, i skoven, på stranden eller i naturparken.
En sanketur er en oplagt og hyggelig efterårsaktivitet, hvor du kan gå på jagt efter vilde urter, bær, frugt og svampe. Tag selv på tur eller tag familien eller venner under armen og kom ud i naturen.

Fakta om Vild Mad

Vild Mad er et almennyttigt projekt, der har til formål at få flere danskere ud i naturen, på jagt efter vilde spiselige råvarer som svampe eller urter og få dem med hjem til køkkenet. Kok og ejer af restaurant Noma René Redzepi er idémanden bag Vild Mad. Projektet er realiseret hos foreningen MAD, som er en almennyttig forening ligeledes grundlagt af Redzepi.

Projektet er støttet af Nordea-fonden. Det primære værktøj er den gratis app Vild Mad, som allerede har gjort det nemt og sjovt for mere end 150.000 mennesker at plukke og tilberede vilde råvarer.

Læs mere på vildmad.dk

Den gratis app Vild Mad er et værktøj og en guide, der gør det nemt at gå på opdagelse i den spiselige natur. Du kan bruge appen i hele Danmark, og med den i hånden kan du finde råvarer i sæson, det nærmeste sted at sanke og hjælp til at identificere det du finder.

Du kan også i app’en finde sankeruter i syv af de 15 Danske Naturparker og pilotnaturparker.

Alle kan sanke

Appen Vild Mad har 150.000 brugere og idémanden bag er kok og ejer af restaurant Noma, René Redzepi.

Vild Mad realiseres af den almennyttige forening MAD og er støttet af Nordea-fonden.

“Med appen Vild Mad kan alle sanke. Det er en helt særlig naturoplevelse at gå på opdagelse og finde vilde råvarer, som man kan tage med hjem i køkkenet, lave mad med og spise. Appen, og alt den viden den indeholder, er udviklet i samarbejde med eksperter, som folk der professionelt lever af at sanke til restauranter og nogle af verdens bedste kokke. Jeg har sanket i 12 år, og med Vild Mad har vi bygget det værktøj og det indhold, som vi selv manglede, da vi startede med at sanke,” siger Mikkel-Lau Mikkelsen, sanker og direktør for Vild Mad.

Guide til gode steder

Appen guider hele vejen rundt til nærmeste vilde råvarer, til hvordan råvarerne ser ud, til hvordan de sankes i respekt for naturen, og til hvordan de bruges hjemme i køkkenet.

Det er nemt at bruge appen som guide til de mere end 110 grundige råvarebeskrivelser, og den mest omfattende samling af opskrifter med vilde råvarer.

Der er i alt mere end 130 opskrifter udviklet af nogle af verdens bedste kokke, der også er vilde med at sanke. Prøv fx Posset, en cremet dessertopskrift med havtorn udviklet af kokken Kamilla Seidler fra Restaurant Lola eller Smørstegte vilde svampe udviklet af kokken Thorsten Schmidt fra restaurant Barr.

Hent appen til Iphone HER og til Android HER.

Kilde: Friluftsrådet.dk

Først publiceret: tirsdag 8. november 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 23. januar 2023 kl. 11:54

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.