Her er Arshia og hans mentor Lene. Privatfoto

Mentor: Det giver så meget mening

Lene Holm, der er 65 år, har en særlig evne for at yde omsorg og hjælpe børn, der har det svært. Det bruger hun nu i sit frivillige arbejde hos 'Lær for livet'.

Senest opdateret: mandag 3. april 2023

Alle børn har håb og drømme for deres fremtid, men nogle har brug for en ekstra hjælpende hånd for at komme godt på vej i livet.

Og 65-årige Lene Holm forstår i den grad at hjælpe der, hvor der er brug for det.

Hun er nemlig frivillig mentor i organisationen ‘Lær for livet’, der arbejder med udsatte børns læring og livsduelighed.

Her er hun mentor for en dreng, der går i 4. klasse, som hun støtter op om ved at hjælpe med skolearbejdet og styrke hans tro på egne evner.

Og der er ingen tvivl om, at Lene elsker sin rolle i den lille familie, som hun besøger en gang om ugen.

“Han er en sød, dejlig og glad dreng. Jeg bliver mødt med en utrolig venlighed og glæde, når jeg kommer hjem til mit mentorbarn og hans forældre,” siger hun og tilføjer, at hun har været mentor i et år.

Nevø med diagnose

Lene har en baggrund som klinikassistent i en børnetandpleje, hvor hun i mange år var ude og undervise om tandsundhed i klasserne.

Men da hendes nevø fik diagnosen Aspergers syndrom, fik Lene pludselig øjnene op for børn med særlige behov. Hun vidste nemlig intet om lidelsen og besluttede sig meget hurtigt for at tage et familiekursus, så hun kunne blive klogere på det.

Det forløb så fint, at Lene selv fik lyst til at hjælpe børn, der ligesom hendes nevø, havde særlige behov. Derfor videreuddannede hun sig til pædagog, hvorefter hun fik arbejde på en skole for børn med autisme.

Behov for at hjælpe børn

Efterfølgende fik Lene arbejde på en kommunal skole. Her skulle der gå 13 år, før hun fik en fyreseddel i hånden som led i en sparerunde.

Da Lene havde rundet de 63 år, valgte hun at gå på efterløn og skulle herefter finde ud af at gå hjemme.

Behovet for at hjælpe børn med udfordringer blev dog ikke mindre af at være hjemmegående.

Lene var derfor ikke i tvivl om at blive frivillig mentor for et barn, da hun så en reklame for ‘Lær for livet’ på internettet.

“Jeg har været vant til at arbejde med børn, der har det svært fagligt og socialt, og det var det jeg savnede,” fortæller hun.

“Jeg har selv to voksne piger og to børnebørn, så det er ikke, fordi jeg har kedet mig, men jeg havde bare brug for at gå ind og give noget til andre, fordi jeg ved, at jeg er i stand til det.”

Her kan du læse mere om ‘Lær for livet’.

Bliv frivillig mentor.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Først publiceret: tirsdag 3. januar 2023
Artiklen er sidst opdateret mandag 3. april 2023 kl. 10:47

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.