Henrik har tid til at være noget for andre som frivillig hos Lær for Livet.

74-årige Henrik: Mit liv som frivillig er enestående

Henrik Nepper-Christensen vil ikke bytte sit frivilligjob med noget i hele verden, og det er der en helt særlig grund til. Læs hans inspirerende historie her.

Senest opdateret: mandag 23. januar 2023

Med en kone, fire børn og snart otte børnebørn, skulle man tro, at Henrik Nepper-Christensen ville have nok at se til.

Det har han også, indrømmer den pensionerede departementschef, men alligevel finder 74-årige Henrik også tid til at være noget for andre gennem sit job som frivillig hos Lær for Livet.

Lær for Livet er et langsigtet og helhedsorienteret læringsprogram, der skal styrke børn og unge i udsatte positioner både fagligt og socialt, så de på sigt kan gennemføre en ungdomsuddannelse.

Organisationen består blandt andet af en mentorordning, hvor en frivillig mentor bliver tilknyttet et udsat barn, der får hjælp til lektier og andre aktiviteter.

Arbejder som interviewer

Henrik har i nu fem år kørt rundt i hele landet for at interviewe potentielle mentorer i arbejdet for at matche den helt rigtige mentor til et barn.

“Jeg har interviewet 60 mennesker rundt omkring i hele Danmark. Fra min tid som departementschef har jeg haft rigtig mange ansættelsessamtaler, og de erfaringer bruger jeg nu i min rolle som interviewer,” fortæller han med begejstring i stemmen.

Der er ingen tvivl om, at Henrik brænder for sit arbejde i Lær for Livet, som han kun har ros tilovers for.

“Det er enestående, fordi normalt kan du ikke komme ind i private hjem, hvor du ikke kender nogen som helst, og så sidder folk bare og fortæller om hele deres liv. Det er et kæmpe privilegie,” siger Henrik.

“Du gør dig ingen forestillinger om, hvor forskellige folk er. Jeg har både været på en campingplads, som en ansøger boede på hele året, og i et hus i Rungsted til 25 millioner kr., hvor en anden ansøger kom fra,” fortæller ildsjælen.

Du kan blive frivillig interviewer her.

Sådan begyndte det

Henrik gik på pension for snart seks år siden og blev straks herefter kastet ind i det frivillige arbejde gennem en bekendt, der har været med til at starte Lær for Livet op.

Han har ikke fortrudt sin beslutning én eneste gang siden, fordi Henrik godt kan lide mennesker og synes, at det er sjovt at bruge kræfter på det civile samfund.

Derfor skal der også lyde en kæmpe opfordring fra Henrik, der anbefaler frivillighed til andre pensionister, som mangler noget at tage sig til i hverdagen – eller bare gerne vil gøre en forskel for andre.

“Hvis man har lidt for mange timer, som man ikke ved, hvad man skal stille op med, synes jeg, man skal kigge på sine interessesfære. Hvad kan man godt lide at lave? Ud fra det kan man jo undersøge, om der er nogen, der har brug for et par ekstra hænder. Det er der ofte rigtig mange steder, der har.”

Du kan læse mere om Lær for Livet her.

Først publiceret: mandag 10. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 23. januar 2023 kl. 12:01

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.