Bogen om Elfelt giver et fantastisk indtryk af hverdagslivet omkring 1900.

Vind fotobog: Arven efter Elfelt

Fotobog på over 300 sider om kongelig hoffotograf Peter Elfelt gennemillustreret med historiske billeder fra hverdags livet i Danmark fra 1866 til 1931.

Senest opdateret: søndag 29. januar 2023

Bogen “Arven efter Elfelt” beskriver hoffotograf Peter Elfelts eventyrlige liv fra en fattig baggård til de bonede gulve.

Peter Elfelt var omkring 1900 Danmarks førende fotograf og han færdedes hjemmevant hos kongehuse i hele Europa, hos ministre, erhvervsledere og han beskrev gennem fotografiet samfundets sociale skyggesider.

Bogen er på over 300 sider og viser 450 fotografier, hvoraf de fleste hidtil har været ukendte i offentligheden. Blandt andet et meget fint panoramafoto fra 1898 over dele af Købehavn. Panoramabilledet på 100 x 25 cm er vedlagt som indstik i bogen, der giver et indblik i vores kulturhistorie fra perioden 1890-1931.

Elfelts billeder fra perioden ligger på Det Kongelige Bibliotek og er en af verdens største samlinger af fotos omkring århundredskiftet. De bidrager i høj grad til vores opfattelse af det danske samfund.

Om forfatteren

Journalist og forfatter Lennart Weber har samlet fotos og skrevet tekster til bogen “Arven efter Elfelt”. Han har  brugt mange år på at grave i historien om Peter Elfelt og den unikke billedsamling som bidrager til, at vi har en god forståelse for, hvordan livet var i Danmark for vores bedste- og oldeforældre.

Lennart Weber holder desuden en del foredrag. Kontakt ham på lennart.weber@outlook.com eller tlf. 40103898.

Bogen “Arven efter Elfelt” koster 349,95 kroner og kan købes her.

Vind bogen

Forlaget Weber har sammen med  Faglige Seniorer udtrukket et eksemplar af “Arven efter Elfelt”.

Vinder er Claus Nielsen, Birkerød. 

Først publiceret: mandag 16. januar 2023
Artiklen er sidst opdateret søndag 29. januar 2023 kl. 17:12

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.