"Jeg håber og tror, at politikerne på Christiansborg kan se det fornuftige i en ny og mere retfærdig regulering af folkepensionen og andre pensioner," siger Mette Kindberg, landformand for Faglige Seniorer.

Forslag om bedre folkepension er nu beslutningsforslag i Folketinget

Faglige Seniorers borgerforslag "Pensionen skal stige, når lønningerne stiger" er nu fremsat i Folketinget som beslutningsforslag.

Senest opdateret: mandag 3. april 2023

Det er nu op til Folketinget at forholde sig til borgerforslaget fra Faglige Seniorer om, at pensionen skal stige, når lønningerne stiger.

Borgerforslaget er netop blevet til et beslutningsforslag i Folketinget fremsat af politikere fra samtlige Folketingets partier.

Det sker, efter at over 50.000 danskere på kun få uger skrevet under på borgerforslaget på borgerforslag.dk. Derfor skal forslaget til behandling i Folketinget.

Beslutningsforslaget har fået nummer B 40.

“Det er supergodt, at vi nu er nået så langt med forslaget, som vi synes både er fair og fornuftig,” siger landsformand for Faglige Seniorer, Mette Kindberg, der står i spidsen for borgerforslaget.

Håber på politisk opbakning

Mette Kindberg håber, at partierne i Folketinget vil støtte forslaget og stemme for, at reguleringen af folkepensionen og andre pensioner som førtidspension, seniorpension og Arne-pension bliver gjort mere tidssvarende.

“Jeg håber og tror, at politikerne på Christiansborg kan se det fornuftige i en ny og mere retfærdig regulering,” siger Mette Kindberg

Vi skal være flere

De 50.000 underskrifter på Faglige Seniorers borgerforslag blev opnået 12. februar. Tirsdag 14. februar var det tal steget til 53.000 - "men vi skal være flere," opfordrer landsformand Mette Kindberg.

Fredag 14. april havde over 62.300 skrevet under.

"Lad os vise politikerne, at der er rigtig stor opbakning til en ny og bedre regulering af folkepensionen. Jo flere vi skriver under, jo stærkere står vi," siger Mette Kindberg.

Det er muligt at støtte borgerforslaget, indtil Folketingets behandling af beslutningsforslaget er afsluttet.

Du kan støtte borgerforslaget her - husk du skal bruge MitID.

"Bliver du smidt af på grund af tekniske problemer, så prøv igen senere. Vi har brug for lige præcis din støtte," siger Mette Kindberg.

I dag reguleres pensionerne bagudrettet efter lønudviklingen for to år siden. Faglige Seniorer ønsker med forslaget, at reguleringen sker på baggrund af den forventede lønudvikling.

Den bagudrettede regulering kan mærkes på pengepungen; ikke mindst når der er inflation og priserne stiger.

Finansministeriets egne tal viser, at pensionisterne således halter 5,7 procent bagefter i købekraft.

Ud over en ny regulering skal pensionisterne ifølge forslaget efterreguleres med efterslæbet fra 2020 til 2023, fremgår det af forslaget.

Flere underskrifter viser opbakning

Selv om de nødvendige 50.000 underskrifter til borgerforslaget kom i hus i begyndelsen af februar, er der fortsat stor interesse for at bakke op.

1. marts var der således indsamlet næsten 57.000 underskrifter.

“Og vi fortsætter indsamlingen, så vi kan vise, at der blandt danskerne er stor opbakning til, at vi indretter reguleringen af folkepensionen mere retfærdig,” siger Mette Kindberg.

Behandles inden sommerferie

Det forventes, at beslutningsforslaget “Pensionen skal stige, når lønningerne stiger” bliver færdigbehandlet i Folketinget og – hvis det sker – sendt til afstemning inden sommerferien.

Få gratis nyhedsbrev om politik

Få nyheder om seniorpolitik direkte i din mailboks, når nyheden sker.

Tilmeld dig Faglige Seniorers nyhedsbrev om seniorpolitik.

Det er gratis.

Forslaget behandles nu i Folketingets beskæftigelsesudvalg, hvor følgende beskæftigelsesordførere har fremsat forslaget:

Leif Lahn Jensen (S), Lars Christian Lilleholt (V), Henrik Frandsen (M), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Peter Skaarup (DD), Ole Birk Olesen (LA), Mai Mercado (KF), Peder Hvelplund (EL), Martin Lidegaard (RV), Peter Kofod (DF), Helene Liliendahl Brydensholt (ALT), Peter Seier Christensen (NB) og Aaja Chemnitz (IA).

Du kan læse beslutningsforslaget HER

Følg forslagets vej i Folketinget i nyhedsbrevet fra Faglige Seniorer. Tilmeld dig gratis HER.

Hvad mener du?

Tror du, at politikerne i Folketinget vil støtte op bag forslaget fra Faglige Seniorer om, at “pensionen skal stige, når lønningerne stiger”.

Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

 

Først publiceret: onsdag 1. marts 2023
Artiklen er sidst opdateret mandag 3. april 2023 kl. 10:33

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.