Ny bog: Østtysklands tophemmelige doping- og rumprogram

Den tidligere østtyske topatlet Ines Geipel fortæller om doping i Østtyskland i 1970’erne og 1980’erne, der i hemmelighed eksperimenterede på mennesker.

Senest opdateret: onsdag 15. marts 2023

Den tidligere østtyske topatlet Ines Geipel giver sin personlige beretning om DDR, der i hemmelighed eksperimenterede på mennesker i jagten på at skabe et nyt overlegent menneske. Det havde fatale følger for mange forsøgspersoner.

Østblokken drømte om at vinde herredømmet i rummet. Et af midlerne var et nyt, forædlet menneske, og gennem medicinske forsøg på mennesker og dyr søgte man at skabe dette overlegne menneske, som skulle sikre Østblokken sejren.

Om Ines Geipel

Ines Geipel (født 1960) er tysk forfatter, professor i litteratur og tidligere topatlet i Østtyskland. Hun hoppede i 1989 af til Vesttyskland.

Som ung var Ines Geipel østtysk topatlet og satte i 1984 verdensrekord i 4 x 100 meter løb.

Uden sit vidende blev hun dopet som led i det berygtede østtyske dopingprogram, der var en udløber af netop rumprogrammet. Man ville vinde kapløbet i rummet – og på sportsarenaerne. Mange forsøg blev hemmeligholdt og fik fatale følger for forsøgspersonerne; ikke mindst sportsfolk, der ligesom Geipel mod deres vidende blev udsat for doping.

Bogen “Fagre nye himmel” fortæller historien om de uhyrlige forsøg og bestræbelser med afsæt i hidtil hemmeligholdte arkiver foruden øjenvidneberetninger og forfatterens personlige historie.

Vind bogen

“Fagre nye himmel” udkommer på Gads Forlag den 9. marts 2023. Vejledende pris 299,95 kroner.

Gads Forlag og Faglige Seniorer har samme udloddet 3 bøger.

Vindere er Kim Stamer Harder, Roskilde,  Per Sørensen, Aabybro og Lise Damgaard, Odense S. 

Først publiceret: mandag 6. marts 2023
Artiklen er sidst opdateret onsdag 15. marts 2023 kl. 09:09

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.