Vind bogen om stuepigen og kranføreren

Bent Haller forener i sin nye roman provinshistorie, danmarkshistorie og arbejderklassehistorie i en stærk fortælling om et ægteskab.

Senest opdateret: lørdag 8. april 2023

Romanen begynder med Børge, kaldet “Kran”, tager på kirkegården for at sige farvel til sin afdøde kone Tove, før han for sidste gang går gennem Frederikshavns gader, hvor det hele begyndte, og det hele skal slutte.

Bevæbnet med seks elefantøl, en flaske Gammel Dansk og en pakke Sweet Dublin Mixture klatrer han op i kranen på havnen, hvor han har arbejdet hele sit liv.

Her ser han tilbage på sit liv og ikke mindst samlivet med den elskede og uregerlige Tove, der bar på mørke sider hele livet.

Om forfatteren

Bent Haller (f. 1946) har et imponerende forfatterskab bag sig, som tæller mere end 50 bøger, heraf både romaner og børne- og ungdomsbøger, hvoraf flere er blevet filmatiseret, blandt andet  “Fuglekrigen”, “Fredsaberne”, “Blåfolket” og “Kaskelotternes sang” (“Samson og Sally”).

Bent Haller har modtaget flere priser blandt andet Kulturministeriets Børnebogspris 1978, Skriver-prisen, Nordisk Børnebogspris, Silas Prisen og Ordkraft-prisen.

Vind bogen

“Stuepigen og kranføreren” udkommer på forlaget Lindhardt og Ringhof 28. marts. Vejledende pris er 320 kroner og kan købes HER.

Lindhardt og Ringhof og Faglige Seniorer har sammen udloddet sammen 1 eksemplar af bogen.

Vinder er Jørn Carstensen, Vestbjerg.

Først publiceret: tirsdag 28. marts 2023
Artiklen er sidst opdateret lørdag 8. april 2023 kl. 10:06

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.