Vind bogen: Det store K – Kim Larsen

Det store K er Henning Polds personlige erindringsfortælling om den rejse og indflydelse, Kim Larsen og hans medsammensvorne havde på deres musikalske samtid fra 1978 til 1995.

Senest opdateret: tirsdag 25. april 2023

Efter at have gennemlevet de løsslupne 70’ere, hvor Kim Larsen havde en stor karriere i Gasolin, og hvor bassisten Henning Pold spillede i orkestre som Barbarella og Skunk Funk, mødtes de i 1978 i bandet Starfuckers.

Deres samarbejde udviklede sig i de følgende år til en af de største succeser inden for populærmusik i Skandinavien. Med store personligheder/musikere og med album som 23.10.45-0637, Midt om natten, Forklædt som voksen, Yummi Yummi og Kielgasten gik 1980’erne hen og blev det tiår i Danmark, hvor antal solgte eksemplarer skulle tælles i hundredetusindevis.

Om forfatteren

Født i 1951 i København. Han fik sin første elektriske bas som 12-årig, og efter små trip på stedet de første år fik han sin egentlige debut i 1967-1968, hvor han med et par skolekammerater blev nummer tre i Danmarksmesterskabet i Beat-musik.

I 1970’erne fungerede han som sanger og bassist i forskellige rocksammenhænge, og fra 1975 blev han elev hos koncertmester ved Danmarks Radios Symfoniorkester. Det følgende år blev han optaget på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med kontrabas som hovedinstrument.

Vind bogen

Det store K – Kim Larsen udkom på Muusmann Forlag i 2019.

Vejledende pris er 199,95 kroner, men du kan opnå 20 % rabat, hvis du bruger koden fs20 her.

Muusmann Forlag og Faglige Seniorer har sammen udloddet 1 eksemplar af bogen.

Vinder er Mogens Halgaard, Holstebro.

Først publiceret: tirsdag 11. april 2023
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 25. april 2023 kl. 09:34

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.