Direktør Palle Smed, næstformand Ejvind Heinecke og konsulent Finn Larsen fra Faglige Seniorer var på Christiansborg for at overbevise politikerne om, at pensionen skal stige, når lønnen stiger.

Faglige Seniorer i Folketinget for at fortælle om fair pension

Repræsentanter fra Faglige Seniorer havde onsdag foretræde i Folketingets Beskæftigelsesudvalg, der ville høre mere om borgerforslaget om "Fair pension". Og der var fin interesse for forslaget.

Senest opdateret: torsdag 3. august 2023

En trio fra Faglige Seniorer var onsdag på besøg hos Folketingets Beskæftigelsesudvalg for at orientere om borgerforslaget “Fair pension – Pensionen skal stige, når lønningerne stiger.”

Faglige Seniorers næstformand Ejvind Heinecke, direktør Palle Smed og konsulent Finn Larsen udgjorde det, der på Christiansborgsk hedder en deputation, der havde fået foretræde for medlemmerne af Beskæftigelsesudvalget.

“Der var stor spørgelyst, og jeg synes, at vi klart og tydeligt fik formidlet budskabet til politikerne om, at pensionen skal reguleres på en mere retfærdig og fair møde, så den følger den forventede lønudvikling. Og ikke som i dag reguleres efter lønudviklingen to år tilbage,” fortæller Palle Smed.

Håber politikere ser positivt på forslag

Der var afsat lidt over en kvarter til at orientere om borgerforslaget.

“Det er selvsagt ikke lang tid til at forklare et forslag, der vil gøre op med en et system, der har sin rod i en mængde af politiske aftaler, som over årene er blevet mere og mere uforklarlig. Men vi gjorde vores bedste, og så er det mit lønlige håb, at politikerne i Beskæftigelsesudvalget vil se positivt på at få regulering af pensionen gjort mere enkel og mere tidssvarende,” siger Palle Smed.

I dag venter pensionister 2 år på at få reguleret pensionen, når lønningerne stiger. Ventetiden kan mærkes, ikke mindst når der er inflation og priserne stiger. Finansministeriets egne tal viser, at pensionisterne således halter 5,7 procent bagefter i købekraft.

Faglige Seniorer foreslår, at pensionen i stedet reguleres i takt med den forventede lønudvikling fra og med 1. januar 2024, og at pensionisterne efterreguleres med efterslæbet fra 2020 til 2023.

Det gælder både folkepension, førtidspension, tidlig pension (Arne-pension) og seniorpension.

Se TV fra forhandlinger

Borgerforslaget har fået over 60.000 underskrifter og er til 1. behandling i Folketinget torsdag.

Se direkte TV fra 1. behandlingen, der starter klokken 10.

Tror du politikerne lytter?

Faglige Seniorers borgerforslag “Fair pension” har fået over 60.000 underskrifter, forslaget er stillet som beslutningsforslag i Folketinget, Beskæftigelsesudvalget har fået en grundig orientering og torsdag bliver forslaget 1. behandlet i Folketinget.

Tror du poliktikerne lytter og er med på at indføre en mere fair regulering af pensionen?

Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

 

Vi skal være flere

De 50.000 underskrifter på Faglige Seniorers borgerforslag blev opnået 12. februar. Tirsdag 14. februar var det tal steget til 53.000 - "men vi skal være flere," opfordrer landsformand Mette Kindberg.

Fredag 14. april havde over 62.300 skrevet under.

"Lad os vise politikerne, at der er rigtig stor opbakning til en ny og bedre regulering af folkepensionen. Jo flere vi skriver under, jo stærkere står vi," siger Mette Kindberg.

Det er muligt at støtte borgerforslaget, indtil Folketingets behandling af beslutningsforslaget er afsluttet.

Du kan støtte borgerforslaget her - husk du skal bruge MitID.

"Bliver du smidt af på grund af tekniske problemer, så prøv igen senere. Vi har brug for lige præcis din støtte," siger Mette Kindberg.

 

 

 

Først publiceret: onsdag 12. april 2023
Artiklen er sidst opdateret torsdag 3. august 2023 kl. 13:55

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.