Den svenske konges hemmelige marmeladeopskrift

Tag med på en rejse fra Frederiksstaden til Nykøbing Falster med en indbygget pilgrimsfærd til Irans Mashad-moské og en afstikker til Avenue de New York i Paris. Undervejs møder vi otte nonnesøstre, Tosse-Johanne, en spåkone og sågar H.C. Andersens genfærd.

Senest opdateret: tirsdag 23. maj 2023

Vi ser det sne over guldalderens København i “Kirurgens vindue” og går ind i en anden tid i “Den trettende måned”, hvor alting kan ske uden nogensinde at have fundet sted.

“Århundredmiddagen” fortæller om den aldrende, surrealistiske kunstner Leonora Carrington, der bliver forført af en forelsket, ung mand fra auktionshuset Sotheby’s med en middag, hvor alle retter og vine er over hundrede år gamle – og ophæver deres alder i kærlighed.

“Den forstenede syndflod” tager os tilbage i en ekspedition til bibelsk tid og bjerget Ararat, hvor arken stødte på grund – og vi finder vores egen, begravede barndom.

“Den flyvende tøffel” fortæller romaernes historie fra en spåkones campingvogn i Damhus Tivoli og hele vejen tilbage til massakrerne under Anden verdenskrig i Serbien.

Sådan tager den ene novelle efter den anden os ind i et magisk rum med vores største smerte og længsel, barndom og alderdom, og demonstrerer den kraft, som selve historiefortællingen rummer.

Om forfatteren

Knud Romer (f. 1960) forfatter, foredragsholder og andre ting, man ikke kan leve af.

Han udgav i 2006 “Den som blinker er bange for døden”, og vandt som den første debutant De Gyldne Laurbær. Han blev også som den første dansker solgt til udgivelse på Insel Verlag, mens han stadig var i live. Udgav “Kort over paradis” i 2018, og “Pigen i violinen” i 2021.

Vind bogen

Den svenske konges hemmelige marmeladeopskrift udkom på forlaget Lindhardt og Ringhof 11. april 2023.

Vejledende pris er 229,95 kroner og kan købes her. 

Lindhardt og Ringhof og Faglige Seniorer har sammen udloddet 1 eksemplar af bogen.

Vinder er Bente Tilsted, Taastrup.

Først publiceret: fredag 21. april 2023
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 23. maj 2023 kl. 13:03

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.