En videnskabelig undersøgelse har vist, at hvis man indtager en koffeinholdig drikkevare, inden man handler, resulterer det i køb af flere ting og et forhøjet pengeforbrug.

Drik ikke koffein inden indkøbsturen, hvis du vil spare

Der er en større chance for, at du køber flere ting og bruger flere penge, hvis du drikker en koffeinholdig drik, inden du handler ind.

Senest opdateret: onsdag 2. august 2023

Er du typen, der snupper en kop kaffe, te, kakao eller cola, inden turen går til indkøbscenteret, bør du læse med her.

En international undersøgelse er nemlig kommet frem til, at der er en tydelig sammenhæng mellem koffeinholdige drikkevarer og indkøbsvaner.

Her undersøgte man koffeinindtag i størrelsesorden 30-100 mg, som svarer til det, du typisk finder i almindelige koffeinholdige drikkevarer.

Koffein er et stof, som findes i en række drikkevarer, bedst kendt er kaffe. Koffein findes dog også i en række andre produkter som te, kakao og visse læske- og energidrikke.

Koffein virker opkvikkende på de fleste.

Sådan gik det

Som en del af undersøgelsen satte forskerne en espressomaskine op tæt på indgangen til en detailhandel i en større fransk by og uden for et stormagasin i Spanien.

Ud af de 300 forbrugere, som deltog, blev halvdelen tilbudt en gratis kop koffeinholdig kaffe, inden de gik ind, mens den anden halvdel blev tilbudt koffeinfri kaffe eller vand.

Ifølge resultaterne spenderede de kunder, som drak en kop gratis koffeinholdig kaffe, inden de handlede, over 50% flere penge og købte omkring 30% flere ting end dem, som drak koffeinfri kaffe eller vand.

Derudover påvirkede koffeinen de ting, der blev købt, hvor dem, som havde indtaget koffein, foretrak ikke-essentielle varer, som duftlys og andre duftstoffer.

Kilde: CBS

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Først publiceret: onsdag 2. august 2023
Artiklen er sidst opdateret onsdag 2. august 2023 kl. 15:17

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.