Vind bog om at få kræft

I en ny populærvidenskabelig bog fortæller læge og forsker Maren Weischer om, hvad kræft er, og hvorfor det rammer nogle, mens andre går fri.

Senest opdateret: onsdag 27. september 2023

Hver tredje dansker rammes på et tidspunkt af kræft, og endnu flere oplever sygdommen som pårørende.

Med diagnosen følger tit spørgsmålet: Hvorfor lige mig? Skulle jeg have spist sundere? Arbejdet mindre? Sovet mere eller siddet mindre foran computeren? Er det min egen skyld?

Forbindelsen mellem livsstil og kræft er ikke grebet ud af det blå, men livsstil er ikke den eneste årsag til sygdommen. Den er faktisk ikke engang den vigtigste.

Fakta er nemlig, at livsstil og miljø kun forklarer 4 ud af 10 tilfælde af kræft. Man kan blive ramt af sygdommen uanset, hvor gammel man er, og hvor sundt man lever.

Maren Weischer samler den nyeste viden fra kræftforskningen i en letlæselig bog. Via opsigtsvækkende fortællinger fra dyreriget og forskningsverdenen punkterer hun flere fasttømrede myter om, hvordan man kan forebygge kræft – og gør det klart, hvordan man rent faktisk øger chancen for et liv uden kræft.

Om forfatteren

Maren Weischer er læge, ph. d. og kræftforsker. Hun har brugt de seneste tre år på at gennemtrævle de mange hundrede videnskabelige artikler og undersøgelser, der ligger til grund for den aktuelle bog om kræft og hvorfor vi får den.

Vind bogen

“Hvorfor lige mig? Forstå kræft og hvorfor vi får det” er udkommet på forlaget Lindhardt og Ringhof.

Vejledende pris er 269,95 kroner og kan købes her.

Lindhardt og Ringhof og Faglige Seniorer har sammen udloddet  1 eksemplar af bogen.

Vinder er Carsten Kvist, Vejle. 

Først publiceret: tirsdag 19. september 2023
Artiklen er sidst opdateret onsdag 27. september 2023 kl. 13:40

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.