"Alle beboerne er velkomne, så ingen behøver at sidde alene når vi fejrer det nye års kommen. Det er noget, der giver mening," fortæller Anne Marie Steenild, som bor i Balancen. Foto: Niels Kliim

Boligfællesskab: Vi holder nytår med fest og farver

Beboerne i PensionDanmarks boligfællesskaber Virke har gennem tiden opbygget fælles jule- og nytårstraditioner. Hvert år glæder de sig, og det skaber fællesskab blandt beboerne og i lokalmiljøet. Du kan også blive en del af Virke. Netop nu er der ledige boliger i det nyeste boligfællesskab i Århus C.

Senest opdateret: tirsdag 19. december 2023

Jul og nytår er festlige højtider, især når man kan deles med andre om dem.

I PensionDanmarks boligfællesskaber, der er for alle over 50 år, har beboerne fælles traditioner ved højtiderne.

Især jule- og nytårstraditionerne er noget, som beboerne ser frem til og som styrker fællesskabet.

Tænder juletræet med naboerne

I boligfællesskabet Broen i Køge har man fået en juletradition, der ikke bare involverer beboerne i Broen, men også naboerne i de nærliggende karréer.

Hvert år samles både børn, unge og ældre til juletræstænding ved boligfællesskabets veranda.

Det er et tiltag, som er blevet til på beboerne i Broens initiativ, og som nu er blevet til en juletradition for lokalmiljøet ved Køge Kyst.

Det skaber fællesskab fortæller Kirsten Poulsen, formand i Broens bestyrelse.

“Vi startede den fælles juletræstænding sidste år, det var rigtig godt. I år kom der børn og deres forældre og bedsteforældre med deres børnebørn. Vi stod ude på vores veranda, og træet stod foran engen og havet og lyste smukt. Nu er det en juletradition.”

Det var Broens egen såkaldte Virkevært, der hjalp til med at gøre træet klar til tænding.

Julefrokost og korsang

Udover den fælles juletræstænding, holder beboerne i Broen en julefrokost sammen i deres fælleshus, som de også pynter op i starten af december.

Mandag formiddag synger en gruppe af beboerne også sange og salmer, og i denne tid synger koret julesalmer

“Vi har mange forskellige stemmer. Og vi øver os mandag efter mandag indtil, at det lyder godt. Vi er alle sammen op i årene, så vi kan godt lide, når noget bliver gentaget,” fortæller Kirsten med et smil om læben.

Giver den gas nytårsaften

På Balancen i Ry er nytårsaften en fest, man helst ikke vil gå glip af. Det er blevet en fast tradition, at beboerne på Balancen fejrer nytåret sammen.

“Alle beboerne er velkomne, så ingen behøver at sidde alene når vi fejrer det nye års kommen. Det er noget, der giver mening. Jule- og nytårstraditionerne giver fyldest i livet. Der bliver bygget et stakit rundt om os af fællesskab. Vi kerer os om hinanden,” fortæller Anne Marie Steenild, som bor i Balancen.

Og hvis man tror, at nytår i et boligfællesskab for alle over 50 år, er en stillesiddende affære, så kan man godt tro om igen. For det går ikke stille for sig i Balancen.

“Vi giver den gas nytårsaften. Det er med fest og farver. Også dem, der ellers havde svoret, ikke at ville danse, bliver smittet af stemningen og kommer ud på dansegulvet,” fortæller Anne Marie Steenild.

Se en helt ny Virke-bolig

Vil du høre mere om Virke-Teglgården i Århus C? Eller se en af de nybyggede boliger?
Så har du muligheden nu. Danbolig i Århus viser i øjeblikket lejlighederne frem, så du kan ringe og booke en individuel fremvisning.

Ring til danbolig på tlf. 86 17 47 00.

Adressen er: Daubjergvej 19, 8.000 Aarhus C.

Du kan parkere ved Friskohuset eller i Ceres Byen.

Læs mere om Virke på www.virke.dk

Først publiceret: tirsdag 12. december 2023
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 19. december 2023 kl. 11:21

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.