Vind bog: Den der overlever

Bogen er en nervepirrende krimi om grådighed, moral og de tilfældigheder, der styrer vores skæbne. Og det er en stærk fortælling om venskab og om helingen af nationale traumer, både for den enkelte og for fællesskabet.

Senest opdateret: mandag 8. april 2024

Loa Bergman vender tilbage til journalistikken efter en lang sygemelding. Han får til opgave at finde nye vinkler i forbindelse med 20-årsdagen for en national katastrofe – et flystyrt inde midt i Stockholm – og han falder over et spor, der ligger tættere på hans egen skæbne, end hvad han først selv vil erkende.

Samtidig er Danijela Mirkovic – Loas kollega og tidligere bedste ven – i gang med sin egen efterforskning af den ­gamle sag, og hun begynder at tro, at noget i den fælles fortælling om flykatastrofen ikke er sandt.

Om forfatteren

Victor Pavic Lundberg, født 1987, begyndte som reporter for Mariestads-Tidningen som 16-årig, og siden er han aldrig stoppet med at skrive. Han arbejder i dag på Aftonbladet, hvor han både har været journalist, tv-tilrettelægger og redaktør.

Den der overlever er Lundbergs debutroman, som han fik tildelt Crime-times Debutantpris for. Næste bog i Bergman & Mirkovic-serien er på vej.

Vind bogen

Den der overlever er udkommet på forlaget Modtryk i januar 2024.

Den vejledende pris er 129,95 kroner. Du kan købe bogen her. 

Modtryk og Faglige Seniorer har sammen udlodde et eksemplar af bogen. 

Vinder er Hanne Feldfoss, Odense N. 

Først publiceret: mandag 5. februar 2024
Artiklen er sidst opdateret mandag 8. april 2024 kl. 11:11

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.