Vind bog: Mr. Saitos Rejsebiograf

Mr. Saitos Rejsebiograf er en uimodståelig odyssé om livsvilje, hjerterytmer og en fiskerdreng med rav i øjnene. Om søpapegøjer, løbske tangosko og kærlighed i alle størrelser.

Senest opdateret: onsdag 27. marts 2024

Jeg blev undfanget på et dansegulv i Buenos Aires i 1927 …

Sådan begynder Litas forunderlige rejse med sin smukke og oprørske mor, Fabiola, der er tosset med sko og arbejder som førstesælger i byens mest celebre skoforretning.

Skæbnen vil, at mor og datter må flygte ud af landet, og de ender på en forblæst ø oppe i Nova Scotia i Canada, hvor Fabiola sælger waders og træsko i den lokale skibsproviant.

De bliver indkvarteret på sømandshjemmet Betlehem, der bugner af skæve eksistenser, og Lita bliver snart bedste ven med værtsparrets døve datter, den uforlignelige Oona McGregor. Da mr. Saito kommer til øen med levende billeder, sætter han ild til pigernes fantasi.

Om forfatteren

Annette Bjergfeldt har fortalt historier hele livet: som maler, som musiker, som sangskriver og som forfatter. Hun romandebuterede med den overrumplende Højsangen fra Palermovej, der tog læsere og anmeldere med storm. Romanen er solgt til udgivelse på foreløbig 19 sprog. Mr. Saitos Rejsebiograf er Bjergfeldts anden roman.

Vind bogen

Mr. Saitos Rejsebiograf er udkommet på forlaget Modtryk i september 2023.

Den vejledende pris er 299,95 kroner. Du kan købe bogen her. 

Modtryk og Faglige Seniorer har sammen udloddet et eksemplar af bogen. 

Vinder Sussi Dohrn, Silkeborg.

Først publiceret: mandag 18. marts 2024
Artiklen er sidst opdateret onsdag 27. marts 2024 kl. 12:37

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.