Fysioterapeuten hjælper dig med øvelserne online. I laver dem sammen, så du er helt sikker på, hvad du skal gøre, når du bagefter laver øvelserne selv.

Disse pensionister kan nu få fysioterapi på video

Pensionselselskab tilbyder nu pensionister hjælp hos en fysioterapeut online via video.

Senest opdateret: torsdag 18. april 2024

Det bliver nu nemmere at få hjælp, hvis du har et hold i ryggen, har smerter i muskler og led og har svært ved at komme hen til en fysioterapeut eller få en akuttid.

I hvert fald hvis du er medlem af PensionDanmark.

480.000 medlemmer er omfattet af PensionDanmarks sundhedsordning, og de kan nu booke onlinebehandlinger hos en fysioterapeut.

Det gælder også de 25.000 folkepensionister, der er er med i sundhedsordningen hos PensionDanmark.

Online Fysioterapi er et supplement til de fysiske behandlinger, som sundhedsordningen tilbyder på flere end 600 klinikker landet over.

“Vi er Danmarks største formidler af fysioterapibehandlinger, og det kræver et omfattende og komplekst teknisk set up at skabe rammerne for den gode onlinebehandling. Derfor etablerer vi Online Fysioterapi i eget regi,” siger Flemming Tovdal Schmidt, direktør for Kunder, kundeservice og IT i PensionDanmark.

Godt værktøj

Fysioterapien foregår fra en kontorejendom i Vallensbæk, hvor PensionDanmark indrettet 22 behandlingsrum til Online Fysioterapi.

Mark Bjerre Ebbesen, praktiserende fysioterapeut og ejer af Køge Bugt Ryg- & Knæcenter samt formand i Erhvervsnetværket for frie praktiserende fysioterapeuter, har bistået PensionDanmark med udviklingen af Online Fysioterapi.

”Med Online Fysioterapi skaber PensionDanmark et innovativt og mere sammenhængende forløb, der gør en forskel på den enkelte. Det giver mulighed for at veksle mellem fysisk og online behandling og sikre løbende opfølgning. Samtidig er der god evidens for, at online fysioterapi er et rigtig godt værktøj til at afhjælpe mange skader.”

Sidste år bookede PensionDanmarks medlemmer mere end 330.000 behandlinger hos en fysioterapeut.

Det koster 60 kroner om måneden for PensionDanmarks pensionister at være med i ordningen.

Sådan foregår Online Fysioterapi

Du mødes med fysioterapeuten via video på din telefon eller computer. På den måde kan du tale med fysioterapeuten, uanset som du er i din dagligstue, på arbejdet, i sommerhuset eller i udlandet.

Du kan bruge Online Fysioterapi til langt det meste af det, du normalt går til en fysioterapeut med. For eksempel et hold i ryggen eller smerter i muskler og led. Fysioterapeuten spørger ind til dine smerter, og hvordan de er opstået. Og på videoen kan du forklare, hvor og hvordan det gør ondt.

Fysioterapeuten hjælper dig med øvelser. I laver dem sammen, så du er helt sikker på, hvad du skal gøre, når du bagefter laver øvelserne selv. Du får også et træningsprogram i PensionDanmarks app, hvor du kan se øvelserne, og hvor tit, du skal lave dem.

Ønsker du på et tidspunkt at skifte fra online til fysisk fysioterapi, kan du altid fortsætte behandlingen hos en af sundhedsordningen flere end 600 klinikker.

Er du medlem af PensionDanmark kan du logge ind på pension.dk/behandling eller på PensionDanmarks app. Her kan du bestille tid hos enten Online Fysioterapi eller fysioterapi på en klinik.

Først publiceret: mandag 15. april 2024
Artiklen er sidst opdateret torsdag 18. april 2024 kl. 23:22

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.