Risikoen for selvmord blandt ældre er 5-6 gange højere ved partners død.

Ældre mænd i sorg tager antidepressive medicin

Sorg udfordrer ældre mænd, der har mistet en partner. 27 procent tyr til medicin.

Senest opdateret: torsdag 2. maj 2024

Det kan være livsomvæltende begivenhed at miste sin kone eller mand gennem mange år, og sorgen kan blive så voldsom, at den bliver behandlingskrævende. 

27 procent af ældre mænd, der har mistet en partner, tager antidepressive medicin.

Sorgramte med komplicerede sorgreaktioner føler sig ofte isolerede og alene. Alligevel er der stadig stor berøringsangst omkring sorg i Danmark. Det viser en ny undersøgelse, Gallup har foretaget for Det Nationale Sorgcenter.

Ikke færre end 63 procent af de adspurgte danskere fortæller, at de oplever en berøringsangst omkring sorg. Og knap hver anden fortæller, at det er så tabubelagt, at de finder det svært at tale med andre om sorg.

Her kan du få hjælp

For mange i sorg er det også svært selv at række ud til andre. Derfor er det vigtigt, at omverdenen tør tage snakken med mennesker i sorg.

Derfor opfordrer man pårørende og efterladte til at benytte Sorglinjen i Det Nationale Sorgcenter, hvor man kan ringe, sms’e og chatte for at få personlig hjælp fra andre. Her sidder frivillige, som også har mistet en nærtstående, hver dag parat til at støtte.

sorgguide.dk er der råd om, hvordan man kan få en god samtale med en i sorg. 

Sorgcenteret tilbyder desuden støtte til efterladte over 65 år, hvor sorgen har påvirket livskvaliteten i en sådan grad, at der er behov for specialiseret sorgterapi.

Ubehandlede komplicerede sorgreaktioner øger risikoen for stress, PSTD, selvmord og misbrug og kan ramme sundheden gennem øget risiko for kræft, hjerteproblemer og forhøjet blodtryk. 

Først publiceret: torsdag 2. maj 2024
Artiklen er sidst opdateret torsdag 2. maj 2024 kl. 14:44

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.