Faglige Seniorers 500 seniorklubber og sektioner har udskudt tusindvis af aktiviteter, men derudover er der planer om både koncerter, foredrag og biografture i resten af året.

Faglige Seniorer klar med kaskade af aktiviteter

Ældreorganisation glæder sig til at komme i gang med aktiviteter for seniorer. Men først når alle er vaccineret og forsamlingsforbuddet er lempet.

Senest opdateret: tirsdag 23. marts 2021

Seniorerne tripper for at komme ud og være sammen med andre. Mange af plaget af ensomhed.

Genåbningen af Danmark giver derfor håb om snart at være med i fællesskabet og samværet i aktiviteter i ældreorganisationer som Faglige Seniorer.

Det vigtigste nu at gå bragt de ældre ud af isolation og ensomhed og tilbage i lyset og fællesskabet.

Palle Smed, direktør i Faglige Seniorer

”Det er rigtig dejligt, at der nu er kommet en langsigtet plan for genåbning af Danmark. Og det er samtidig helt afgørende for foreningslivet, som har været lagt i dybfryseren i rigtigt mange måneder”, siger Palle Smed, der er direktør i Danmarks næststørste ældreorganisation Faglige Seniorer med over 230.000 medlemmer.

”Der er rigtigt mange ældre, som har siddet alene i alt for lang tid og som nok vil være lidt forsigtige med at bevæge sig ud blandt andre mennesker igen. Derfor er det vigtigste nu at gå bragt de ældre ud af isolation og ensomhed og tilbage i lyset og fællesskabet. Det bliver en hovedopgave for Faglige Seniorer resten af året, sådan at vi alle kan få genfundet livsglæden og styrket vores sociale netværk,” siger Palle Smed.

Foreninger kan åbne i maj

Med planen for genåbning ser det ud til, at foreningerne kan åbne fra 21. maj.

Direktøren for Faglige Seniorer understreger, at det springende punkt bliver forsamlingsforbuddet og hvor mange, der må forsamles.

”Det ved vi ikke noget konkret om endnu andet end politikerne vil vurdere det hen ad vejen. Men en kombination af vaccination og coronapas må give plads til et nogenlunde normalt foreningsliv,” siger Palle Smed.

Planer om koncerter og film

Medlemmerne af Faglige Seniorer er alle over 60 år, og de skal ifølge vaccinationsplanen være tilbudt færdigvaccination i midten i maj.

”I Faglige Seniorer står vi klar med en kaskade af sociale og kulturelle tilbud til medlemmerne. Vores 500 seniorklubber og sektioner har jo udskudt tusindvis af aktiviteter, men derudover har vi planer om både koncerter, foredrag og biografture i resten af året,” siger Palle Smed.

Først publiceret: tirsdag 23. marts 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 23. marts 2021 kl. 17:17

Emner: