Claus Holm, som vi kender fra TV, kommer med nye bud på en udendørs frokost til Faglige Seniorers medlemmer.

Fra TV-kokken Claus Holm til jer: Mad til turen i naturen

Claus Holm har skabt fem lækre opskrifter til Faglige Seniorer, som kan bruges, når vi tager på udflugt i naturen.

Senest opdateret: onsdag 7. april 2021

Danskerne valfarter ud i vores smukke natur her under corona-pandemien.

Faglige Seniorer har spurgt TV-kokken Claus Holm om et par ideer til en nem og lækker madpakke, vi kan tage med, når vi bliver småsultne undervejs og skal have lidt hurtigt at spise.

Det er blevet til fem lækre opskrifter, som passer perfekt til en tur ud i naturen.

Velbekomme!

Frokost ”SW”

Det skal du bruge:

8 skiver groft rugbrød, ristet/ grillet

2 spsk. skyr

2 spsk. sennep

1 romaine-salat, delt i blade og skyllet

4 skiver skinke eller salami

4 spejlæg af økologiske æg

4 skiver ost

2 tomater i skiver

8 skiver agurk

2 drueagurker i skiver

Sådan gør du

Toast smøres med skyr på den ene skive og sennep på den anden side

Først salat på, så skinke, så spejlæg, så resten og til slut på med låget, deles i 2 trekanter

Æg og bacon muffin

Det skal du bruge:

4 små foliebakker, de runde

4 skiver tynde fuldkornstoast eller wraps skåret til

4 skiver bacon

8 økologiske æg

2 tomater, delt i passende stykker

70 g reven ost

Lige lidt lakrids

Sådan gør du:

De 4 skåle smøres, og du folder toasten ned i og presser det godt ud i kanten. Baconskiven ligges ned i, slå 2 æg ned i hver skål, krydres med salt og peber, stik tomaten i og riv osten over. Du kan også undlade dette, hvis ikke lige det er dig

Bages ca. 18-20 minutter ved 180 grader. Skær ” Muffins” ud med en kniv, vikles i en serviet og der kan spises. Sidder du ved bordet, er en sjat ketchup ikke af vejen

Kebab snegle med cheddarost

1 pakke frossen kylling kebab

1 pakke chia wraps

1 pakke reven cheddar

1 -2 tomater i skiver

1 spsk. røget paprika

Salt og peber

Hvidløgs olie

Frisk timian

Sådan gør du:

Varm wraps på panden i et minut. Tag wrappen af, og kom derefter kødet på panden i ca. 7 min – krydres og kommes på wraps – kom gerne lidt ost ind i wraps først- smager så godt- så rulles de stramt – skæres ud i mindre skiver – vendes om – så de ligner en snegl- herpå tomat – ost – bage ved 200 gr, til osten er smeltet

Toppes med timian. Prøv også noget med syltede ingefær

Klapsammen

3 stk. rugbrød ristes

1 spsk. chili pesto på et stykke brød

1 spsk. sennep på det andet brød

1 spsk. skyr på det tredje rugbrød

1 dåse kikærter blendes med citron og hvidløg, lidt spidskommen og en sjat olie og smages ti

3 skiver skinke

Lidt frisk salater

1 tomat i skiver

Fordeles på rugbrødet og fold en klapsammen

Rullet håndmadder

1 pakke wraps; de grove med chia

1 pakke øko leverpostej

1 pakke forstegt bacon

1 pakke landskinke

1 tomat

½ agurk

1 dk skyr

1 tsk karry / gurkemeje

1 rødløg pillet

Evt. lidt surt som drueagurker og lidt karse

Syltede ingefær

Sådan gør du

Lun wrappen- smør skyr, der er tilsmagt med salt, peber og karry, på den ene halvdel og derpå landskinke

På den anden side leverpostej med bacon og agurk

Så rulles der og den deles i midten- smart med 2 slags rullet håndmad- pynte med surt og krydderi

Du kan lave alle slags madder – jeg elsker dem!

Først publiceret: onsdag 24. marts 2021
Artiklen er sidst opdateret onsdag 7. april 2021 kl. 15:08

Emner: