”Det vil gøre en stor forskel for de mennesker, som har savnet fællesskabet,” lyder det fra social- og ældreminister Astrid Krag

Plejehjem: Beboere kan samles til kultur og gudstjenester

Beboere kan igen kan samles til kulturelle begivenheder på plejehjemmene. Isolation og ensomhed har ramt mange ældre under nedlukningen, erkender minister.

Senest opdateret: mandag 19. april 2021

Der kan nu igen komme gang i landets plejehjem efter at aktiviteterne stort set har ligget stille i over et år på grund af corona-restriktioner.

Myndighederne har lempet på forsamlingsloftet, så det nu er muligt for beboerne at være sammen til for eksempel gudstjenester og kulturelle aktiviteter som foredrag og forestillinger.

Millioner til ældre

Den 26. marts indgik regeringen, De Radikale, Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet en aftale, som fordeler 500 millioner kroner til bekæmpelse af ensomhed blandt ældre og udsatte.

Halvdelen af pengene går til kommuner, regioner samt private og selvejende tilbud på social- og ældreområdet og skal bruges til oplevelsesaktiviteter for beboerne.

 

Ændringen gælder for alle kommunale og private plejehjem og friplejeboliger.

Minister: Det har været hårdt

Social- og ældreminister Astrid Krag håber, at ændringen kan betyde en mere normal hverdag på plejehjemmene.

”Det bliver nu muligt for beboerne at være sammen om nogle dejlige ting i hverdagen, og det vil gøre en stor forskel for de mennesker, som har savnet fællesskabet,” lyder det fra Astrid Krag, der erkender, at corona-restriktioner har ramt plejehjemmene hårdt.

”Det har været en hård tid, og isolation og ensomhed har ramt mange ældre. Men langt de fleste beboere på plejehjemmene har nu fået det beskyttende stik i armen. Krisen er ikke ovre, og vi skal stadig passe godt på hinanden, men vi går helt klart lysere tider i møde,” siger hun.

Hold forsvarlig afstand

Selvom det nu er muligt at samles flere plejehjemsbeboere, anbefaler sundhedsmyndighederne, at man tager højde for forholdene på det enkelte plejehjem, så der kan holdes forsvarlig afstand.

Samtidig anbefales det, at plejehjemmene overholder Sundhedsstyrelsens smitteforebyggende anbefalinger om begrænsning af smitte.

Først publiceret: onsdag 14. april 2021
Artiklen er sidst opdateret mandag 19. april 2021 kl. 09:19