Mandag 14. juni kan du smide mundbindet - du skal kun bruge det, når du rejser med kollektiv trafik.

Smid mundbindet: Det betyder aftalen for dig

Corona-restriktioner lempes yderligere. Mandag kan du smide mundbindet – bortset fra i busser og tog. Se hvad aftalen betyder for dig.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Fra på mandag kan du sige farvel til mundbindet – bortset fra, når du rejser med kollektiv trafik.

Det er en af mange lempelser i corona-restriktionerne, som regeringen og flertallet af partier i Folketinget er enige om i en ny aftale.

“Resultatet af forhandlingerne betyder en markant åbning af vores samfund, hvor vi fra mandag siger farvel til mundbind næsten alle steder”, siger sundhedsminister Magnus Heunicke.

Aftalen betyder også, at du fra på mandag 14. juni kan gå på biblioteket, deltage i fritids- og foreningsaktiviteter (ikke idræt) og deltage på Folkeuniversitetet og aftenskoler uden at vise coronapas.

Coronapasset udfases helt 1. oktober.

Se hvad aftalen betyder for dig

Krav om mundbind eller visir

Kravet ophæves fra mandag 14. juni på alle områder undtagen i den kollektive trafik – her skal mundbind eller visir  anvendes, når man ikke sidder ned. Kravet kan fastholdes ved for eksempel flyrejser.

Fra 1. september udfases krav om mundbind eller visir helt.

Her bør du bruge mundbind

Sundhedsmyndighederne anbefaler dog, at man bruger mundbind, hvis man er syg eller har symptomer og eksempelvis er på vej til læge eller testcenter.

I sundhedsvæsenet, på ældreområdet og på dele af socialområdet er det Sundhedsstyrelsens vurdering, at der en række situationer, hvor personale og patienter fortsat bør bruge mundbind.

Coronapas

Skal fortsat anvendes de steder, hvor coronapas kræves. Blandt andet ved restaurantbesøg, museer og zoologiske haver. Fra 1. juli gælder gælder PCR-test med negativt svar i fire dage – mod i dag tre dage.

Biblioteker og foreninger

Du kan gå på biblioteket, deltage i foreningsaktiviteter og gå på aftenskole uden at vise coronapas. Gælder fra mandag 14. juni.

Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona

Gør som 136.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to

Tilmeld nyhedsbrevet her

Bar og restauranter

Barer og restauranter kan fra fredag 11. juni holde åbent til midnat. Fra 15. juli kan åbningstiden udvides til kl. 2.00.

Serveringssteder, hvor gæster overvejende sidder ned, er der fra 1. juli ingen arealrestriktioner.

Forsamlingsforbud

Fra 1. juli må man samles op til 250 personer indendørs.

Det sker senere

Fra 1. august

Krav om coronapas ophæves blandt andet for spillesteder, teatre, biografer med færre end 500 tilskuere, museer, forlystelsesparker, zoo, indendørs idrætsaktiviteter, dyrskuer, udendørs idrætsarrangementer. For fitnesscentre overgås til en daglig stikprøvekontrol med coronapas.

Fra 1. september

Krav om mundbind/visir ophæves helt i den kollektive trafik.

Krav om coronapas ophæves blandt andet for: Serveringssteder, fitness, festivaler, indendørs arrangementer med siddende publikum, legelande og badelande.

Fra 1. oktober

Krav om coronapas ophæves for: Natklubber, indendørs stående arrangementer (koncerter mv.), udendørs arrangementer med siddende publikum med over 2.000 tilskuere.

Du kan læse hele aftaleteksten her.

Hvad mener du?

Hvad er din holdning til, at du nu (fra 14. juni) kan smide mundbindet – og kun bruge det i kollektiv trafik?

Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side

Først publiceret: torsdag 10. juni 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 14:23

Emner: