”Jeg håber, mange vil kunne genkende min fortælling om mit liv i efterkrigstiden og de oplevelser, jeg har haft,” fortæller Leif Sylvester, der holder foredrag ved arrangementer i Faglige Seniorer.

Leif Sylvester: Jeg har det godt med at tøffe rundt

Det er vigtigt at få et livsindhold; at finde sin passion, lyder det fra den 81-årige multikunstner Leif Sylvester. I september fortæller han om sit fantastiske liv ved arrangementer i Faglige Seniorer.

Senest opdateret: tirsdag 7. december 2021

”Det er fandme noget lort at blive 81 år. Alt det, jeg kunne, kan jeg ikke mere. Jeg er vant til at kunne alt, bygge huse og sådan. Det er slut nu”, lyder det fra Leif Sylvester.

Som optimistisk og med et glimt i øjet tilføjer:

”Men heldigvis kan jeg tøffe rundt i mit atelier, male, lave skulpturer… på den måde er jeg sgu’ meget godt med.”

Røde Mor og gøgl

Måske vil de fleste sige, at ”tøffe rundt” ikke er den helt rigtige beskrivelse af den ærkekøbenhavnske kunstner, der udstiller kunst, holder foredrag og spiller musik.

Oplev Leif Sylvester

Her kan du opleve Leif Sylvester i foredraget "Mit Liv".

Tirsdag 14/9 Frederiksberg: Kedelhallen
Onsdag 15/9 Randers: Randers FC, Lougen
Mandag 20/9 Aabenraa: Musik og teaterhuset
Tirsdag 21/9 Frederikshavn: Det Musiske Hus
Torsdag 23/9 Roskilde: Roskilde Kongrescenter
Mandag 27/9 Odense: Magasinet

Alle foredrag starter kl. 13 og varer halvanden time i streg.

Arrangementet er for medlemmer af Faglige Seniorer.

Det er gratis, men der er et tilmeldingsgebyr på 50 kroner.

Du kan deltage med en ledsager. I skal begge være over 65 år.

Du skal tilmelde dig HER 

For selv om Leif Sylvester måske mest er kendt for sine farverige finurlige væsner og figurer på lærred og keramik, så har han et bagkatalog, der rækker helt tilbage til de glade 60’ere.

Mange husker ham fra kunstnerkollektivet Røde Mor og som gadekunstner, gøgler og cirkusartist i samarbejde med Erik Clausen. Kunstnerisk debut fik han på Kunstnernes Efterårsudstilling på Charlottenborg i 1969

Og siden som sanger i bandet Sylvester og Svalerne og meget mere. Inden han i slutningen af 80’erne med succes igen kastede sig over billedkunst – og også digtsamlinger.

Udlært tømrer – med passion

Han er udlært tømrer, men faget blev lagt på hylden i 1972.

”Jeg har været så heldig, at jeg har kunne gøre det, jeg stort set har villet gennem hele mit liv. Jeg har altid haft en passion og jeg tror, at det er vigtigt, at man har et livsindhold – også og måske især når man kommer op i årene og ikke længere kun har sit fag eller erhverv at forholde sig til. Der er ingen tvivl om, at det et det, der holder mig i live,” fortæller Leif Sylvester.

”Det handler også om at se mulighederne i det, man kan. I stedet for at fokusere på det, man ikke kan.”

Mit liv som Leif

For han gør, som det passer ham, Leif Sylvester.  Og nu kan du høre ham fortælle om det, de fleste vil betegne som et fantastisk og overraskende liv i foredraget “Mit liv som Leif”.

Det sker, når han drager på turne til seks byer for Faglige Seniorer i september.

”Jeg er jo jævnaldrende med jer faglige seniorer,” griner Leif Sylvester, der tilføjer:

”Jeg håber, at mange vil kunne genkende min fortælling om mit liv i efterkrigstiden og de oplevelser, jeg har haft – også med billedkunst, skulptur, musik, gøgl og digtning.”

Kræft sent i livet

I foredraget fortæller han om sin opvækst på Amager under krigen og i efterkrigstiden, og om de følelser og livssituationer, der fulgte med.

Han fortæller om krigens rædsler, den armod der kom i efterkrigstiden, livets mangler, død, vores forhold til døden, og om man tør at leve livet efter al det kaos.

I foredraget vil du opleve Leif Sylvester – der også har efternavnet Petersen – fortælle om kys, kærlighed og om at skrive sange og digte, fordi man ikke kan lade være.

Og om at være dødelig syg. Leif Sylvester er opereret for lungekræft i en sen alder og lider af rygsygdommen spinal stenose.

”Jeg har været udsat for forskellige sygdomme, men jeg er ikke sentimental omkring det. Det er ikke mit gemyt,” fortæller han.

Ud på landevejen

Leif Sylvester glæder sig til at komme på landevejen igen efter et år med corona, hvor han stort set har levet med familien og i sit atelier.

Og så nåede han at udstille fem steder i Danmark med sin kunst under overskriften ”Tilfældighedernes spil – Livets åbne bog”.

Inden Danmark lukkede ned.

Først publiceret: mandag 16. august 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 7. december 2021 kl. 09:16

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.