Vind bogen: Hemmelighedernes bibliotek

En uforglemmelig roman om venskab og sammenhold baseret på den virkelige historie om de heltemodige bibliotekarer på Det amerikanske bibliotek i Paris under 2. verdenskrig.

Senest opdateret: tirsdag 4. oktober 2022

Paris, 1939. Odile Souchet har netop fået sit drømmejob på Det amerikanske bibliotek i Paris, og hun har tilmed fået en sød kæreste. Men da nazisterne invaderer Paris, er hun i fare for at miste det hele.

Sammen med nogle kollegaer slutter hun sig til modstandsbevægelsen og væbner sig med det stærkeste våben, hun har, nemlig bøger.

I al hemmelighed smugler kollegaerne biblioteksbøger ud til byens jøder, som er nægtet adgang til biblioteket. Da krigen omsider er ovre, er det dog ikke friheden, der venter hende på den anden side, men et ubeskriveligt svigt.

Montana, 1983. Teenageren Lily har mistet sin mor i en tidlig alder og er ensom og frustreret. Hendes udlængsel fra lillebyen, hun bor i, bliver vakt af den ældre franske kvinde i nabohuset, og efterhånden som Lily får indblik i mere og mere af naboens mystiske fortid, forstår hun, at de to har mere til fælles, end hun nogensinde kunne have forestillet sig.

Bogen er skrevet af den prisvindende amerikansk forfatter Janet Skeslien Charles, som tidliger har udgivet bogen Måneskin i Odessa.

Vind bogen

Bogen er udkommet på Gads Forlag 10. juni. Vejledende pris 299,95 kroner.

Vi trækker lod om 3 bøger tirsdag 9. august.

Vinderne er Henry Kirkegaard Pedersen, Glostrup, Cathrine Rømer, Bolderslev og Linnea Nielsen, Herning. 

Først publiceret: onsdag 6. juli 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 4. oktober 2022 kl. 13:09

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.