Folkepensionister kan nu arbejde og tjene, hvad de vil uden at risikere, at det koster på pensionen.

I dag bliver det vedtaget: Væk med modregning i pension

Folketinget fjerner modregning af egen arbejdsintægt i pension. Det vil få titusindvis af seniorer ud på arbejdsmarkedet, spår Faglige Seniorer

Senest opdateret: torsdag 3. august 2023

I dag fjerner Folketinget en af de største hindringer for, at pensionister tager en ekstra tørn på arbejdsmarkedet: Modregning af egen arbejdsindtægt i pensionen bliver fjernet.

Det kommer til at gælde med tilbagevirkende kraft fra 1. januar i år for alle folkepensionister, der arbejder.

“Afskaffelsen af modregning i folkepension og tillæg har været øverst på dagsordenen hos Faglige Seniorer i årevis. Det er en af de største landvinger for seniorerne i årevis. Det vil få seniorer til at blive på arbejdsmarkedet – og trække titusinder af folkepensionister ud i job,” spår direktør i Faglige Seniorer Palle Smed.

Aftalen blev indgået af den tidligere S-regering sammen med SF, RV, DF og KD for at skabe øget vækst og fjerne barrierer, der kan afholde nogle seniorer fra at blive længere på arbejdsmarkedet.

50.000 får glæde af forslaget

Lovforslaget  – der har betegnelsen L 117  – er til 3. og dermed sidste behandling i Folketinget torsdag 1. juni.

Det betyder, at modregning i folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg af egen arbejdsindtægt afskaffes. Det forventes, at 50.000 personer vil få glæde af de nye regler.

Forslaget vil have virkning fra januar 2024, men med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2023.

Fortsat modregning i 2023

I løbet af 2023 vil din løn fortsat blive modregnet i folkepensionen efter de regler, vi kender i dag. Når loven træder i kraft i januar 2024, vil din pension for 2023 blive reguleret.

Modregning kan dog fortsat ske, hvis man har andre større indtægter for eksempel fra ATP, ratepension, livrente, arbejdsmarkedspension, tjenestemandspension, aktie- og kapitalindkomst eller lignende.

Se lovforslaget her

Først publiceret: torsdag 1. juni 2023
Artiklen er sidst opdateret torsdag 3. august 2023 kl. 14:13

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.