Vind bog: Drømme om Caroline

Bogen "Drømmen om Caroline" giver indblik i ikke bare dette skibs historie, men hele udviklingen af den tidlige kapsejlads i Danmark.

Senest opdateret: mandag 12. februar 2024

Tænk at bygge et perfekt træskib med sine egne hænder og med de teknikker, der hører den danske skibsbyggertradition til.

Det var drømmen for søfartshistorikeren, sømanden og formidleren Asger Nørlund Christensen, da han i 1997 uden egentlig skibsbyggeruddannelse gik i gang med sit projekt. Og historien fortæller han i bogen “Drømme om Caroline”.

Ideen var at bygge et traditionelt træskib, der kunne danne rammen om masser af oplevelser sammen med familie og venner i harmoni med naturen.

Bogen handler om, hvordan Asgers drøm tager form. Han beslutter at genskabe sejlskibet Caroline, der var med til at starte den organiserede lystsejlads i Danmark i 1866. For at komme så tæt på originalen som muligt må han igennem mange timers arkivstudier for at afdække Carolines historie. 

Om forfatteren

Asger Nørlund Christensen stod til søs som 16-årig og var fra start fascineret af de sidste, store træsejlskibe, der ombygget til chartersejlads stadig findes herhjemme.

Efter en karriere som professionel sejlskibssømand gik han i land og gennemførte en total restaurering af træskibet Anna fra 1904, inden han i 1997 startede projektet med skibet Caroline.

Vind bogen

Bogen “Drømme om Caroline” er udkommet på Muusmann Forlag.

Den vejledende pris er 299,95 kroner. Du kan opnå 20 % rabat, hvis du bruger koden FS20 her.

Muusmann Forlag og Faglige Seniorer udlodder sammen et eksemplar af bogen. 

Vinderen bliver udtrukket onsdag 21. februar. 

God fornøjelse.

Vind bog: Drømme om Caroline

  • Hidden
    Konkurrence bog demenssprg
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Først publiceret: mandag 12. februar 2024
Artiklen er sidst opdateret mandag 12. februar 2024 kl. 10:47

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.