Vind Mors kogebog

Kogebogen hylder det danske køkken og traditioner – indkapslet i begrebet hygge.

Senest opdateret: onsdag 22. maj 2024

Afsættet for kogebogen “Mors kogebog” er Inge Lynggaard Hansens egen familie, der gennem generationer er udvandret og har bosat sig i blandt andet Canada, USA og Grønland.

Flere er vendt hjem, mens andre har stiftet familie og med tiden mistet forbindelsen lidt til det danske køkken og danske traditioner. Dermed opstod ideen til at skrive en familie-kogebog med udgangspunkt i forfatterens egen mors danske madlavning.

Retterne er tilpasset vores tid, hvor vi har et bredt udvalg af krydderurter og krydderier i butikkerne. Der er viden at hente om alt lige fra dansk hygge, gækkebreve, vikinger og vinterbadning til fiskeren fra Hvide Sande og det danske landbrug.

Om forfatteren

Inge arbejder som fotograf, grafiker og forfatter. Evnen til at formidle letforståelige opskrifter sammen med smukke billeder ses i begge hendes kogebøger.

“Det persiske køkken” er inspireret af hendes mange rejser og oplevelser i Iran, mens “Mors kogebog” tager afsæt i hendes eget liv med personlige beretninger fra en barndom med kvindefrigørelse, en familie der udvandrede samt en mere eller mindre frivillig tidlig debut i det danske køkken.

Vind bogen

Mors kogebog udkom på Muusmann Forlag i november 2021.

Vejledende pris er 249,95 kroner, men du kan opnå 20 % rabat, hvis du bruger koden fs20 her.

Muusmann Forlag og Faglige Seniorer har sammen udloddet 1 eksemplar af bogen.

Vinder er Ole Wolff, Bjæverskov.

Først publiceret: mandag 13. maj 2024
Artiklen er sidst opdateret onsdag 22. maj 2024 kl. 12:37

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.