Moderne mesterværk om kvindeliv, seksualitet og lidenskab, skrevet af en af Franskrigs største nulevende forfattere.

Selvbiografisk roman fra en af Frankrigs største forfattere

Bogen "Årene" er et moderne mesterværk i fransk litteratur. Det er en fortælling om Frankrig og en kvindes liv i tiden fra 1941 til 2006.

Senest opdateret: tirsdag 6. april 2021

Fra forfatteren Annie Ernaux’ opvækst i en arbejderklassefamilie i Normandiet over pubertet og pigeskole til tiden som gymnasielærer foran nådesløse klasser med fyrre elever, forstadslivet med mand, to sønner, uendelige mængder indkøb og tilværelsen med en ung elsker efter skilsmissen – og gennem det hele livet som skrivende menneske.

Mest af alt er Årene en bog om tid. Den er fortalt fra et kollektivt ståsted, fra et vi og et man der med afsæt i fotografier, erindringsbilleder, faste vendinger, sange og avisoverskrifter forsøger at fange selve tidens sprog og gang.

Vi sidder med ved bordet til familiefesterne og oplever de små skred og de store samfundsændringer: efterkrigstiden, studenteroprøret i 1968, seksuel frigørelse, politiske kampe, familierelationer, globalisering og forbrugskultur.

Om forfatteren

Forfatteren Annie Ernaux er født i 1940 i Normandiet. Hun er en af Frankrigs største nulevende forfattere – prisbelønnet, bredt læst og højt værdsat.

Den prisbelønnede forfatter er især kendt for sine selvbiografiske romaner, hvor hun udforsker temaer som familierelationer, seksualitet og lidenskab, samtidig med at hun altid er politisk og optaget af klasse og køn.

Det gælder også Årene, der regnes for hendes hovedværk og blev nomineret til The International Man Booker Prize i 2019. Nu kommer bogen på dansk.

Du kan købe bogen her. Den koster 249,95 kroner

De vandt bogen

Susanne Austrums, Korsør, Eva Hallberg, Sundbyøster, og Kirsten Ravnborg, Skive, har hver vundet et eksemplar af bogen.

Først publiceret: mandag 29. marts 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 6. april 2021 kl. 16:22

Emner: