Nu inviteres seniorer til at mødes og fortælle historier om gamle dage på egnens arbejdspladser.

Seniorer fortæller gode historier fra gamle dage

Der er masser af gode historier fra arbejdspladserne, der aldrig er blevet fortalt, mener Faglige Seniorer, der vil oprette samtalegrupper med gamle arbejdere.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Husker du, hvordan det var at arbejde på slagteriet, jernstøberiet, mejeriet eller i den lokale sparekasse? Husker du værkføreren, maden i kantinen og dengang vi strejkede?

Selv om mange af de lokale arbejdspladser er lukket, lever de gamle arbejdere stadig, og historierne fra arbejdet er fortsat i erindringen.

Nu skal de mange historier fortælles til andre.

Der er mange fortællinger og oplevelser fra arbejdspladserne, som fortjener at blive delt med andre.

Erik Jensen, konsulent i Faglige Seniorer

Det er ambitionen hos Faglige Seniorer i Mariagerfjord, der vil samle gamle arbejdere og andre interesserede fra egnen og lade minderne blomstre i såkaldte ”samtalegrupper”.

”Der er mange fortællinger og oplevelser fra arbejdspladserne, som fortjener at blive delt med andre. Gamle kolleger, andre fra byen eller folk fra samme fag. Det vil vi gerne facilitere gennem samtalegrupperne,” fortæller Erik Jensen, konsulent i Faglige Seniorer.

Historier bevares for eftertiden

Det er hensigten med initiativet, at der oprettes samtalegrupper lokalt op til seks steder i kommunen.

Fakta: Snak om gamle dage

Faglige Seniorer i Mariagerfjord inviterer seniorer fra egnens arbejdspladser til at deltage i samtalegrupper.

Hensigten er at dele historier fra arbejdspladsen med andre. Det kan være gamle kolleger, andre fra ens fag eller fra lokalsamfundet.

Bor du i Mariagerfjord Kommune og er interesseret, kan du kontakte Faglige Seniorers konsulent Erik Jensen på mobil: 26 25 16 76 eller e-mail: erik@sapper.dk

Hver gruppe bliver på 10-12 personer.

Ifølge Erik Jensen kan det for eksempel være en samtalegruppe i Assens med tidligere ansatte fra saltværket, gamle slagteriarbejdere i Hadsund eller tidligere postarbejdere i Hobro.

”Vi vil overlade det til grupperne selv, hvordan de vil sammensætte sig, hvad de vil tale om og hvad der skal komme ud af det. Det vigtigste er, at folk mødes og udveksle historier og også gerne gamle billeder og så videre,” fortæller Erik Jensen.

Han lægger ikke skjul på, at en anden ambition er, at historierne og billeder måske kan ende op i en bog eller kan bruges af lokalhistorisk arkiv.

”Det her er jo arbejderhistorie, som om nogle år måske helt er glemt. Derfor er det også vigtigt for eftertiden, at de mange erindringer på en eller anden måde bliver bevaret,” siger Erik Jensen.

Støttet af kommunen

Initiativet er støttet af Mariagerfjord Kommune, der har bevilget 15.000 kroner fra puljen ”forebyggelse af ensomhed”.

Ud over at dele gode minder er det nemlig også et mål for Faglige Seniorer, at samtalegrupperne kan være med til at fremme samvær mellem seniorer, der er ramt af ensomhed.

”Ældre kan have mistet ægtefællen, venner og bekendte, og derfor ofte oplever, at de er meget alene. Med grupperne håber vi derfor også, at vi kan hjælpe med at etablere nye fællesskaber og dermed forebygge ensomhed,” siger Erik Jensen.

Han håber også, at de aktive i Faglige Seniorer kan være med at lave opsøgende arbejde og finde frem til andre seniorer, der måske kan være interesseret i at være med i samtalegrupperne.

Faglige Seniorer er en landsdækkende organisation med over 230.000 medlemmer over 60 år. Faglige Seniorer i Mariagerfjord Kommune repræsenterer en række FH-fagforeningers seniorklubber i kommunen.

Først publiceret: mandag 7. juni 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 14:25

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.