mand kvinde cykler naturen uden cykelhjelm

Seniorerne har en rigtig dårlig statistik, når de cykler.

Her kommer seniorer hele tiden til skade

Seniorerne er den eneste aldersgruppe, der får flere og flere hovedskader i cykeltrafikken.

Senest opdateret: tirsdag 15. juni 2021

Seniorerne er alt for dårlige til at bruge cykelhjelm, når de cykler, og derfor får de meget oftere end andre aldersgrupper hovedskader, når de cykler.

Faktisk er cyklister over 75 år den eneste aldersgruppe, der har en stigning i antallet af hovedskader. Alle andre aldersgrupper har et fald. Det viser de nye cykelhjelmstal fra Rådet for Sikker Trafik.

Lige nu kører Rådet for Sikker Trafik en humoristisk Vikinge-kampagne for at få flere til at bruge cykelhjelm, og det er absolut ikke en kampagne, der henvender sig kun til yngre cyklister.

Børn og unge er nemlig flittige cykelhjelms-brugere. 89% af børn under 11 år bruger fast cykelhjelm. 61% er tallet for unge mellem 11 og 15 år.

Til sammenligning er tallet for seniorer over 60 år, der fast cykler med hjelm, kun 48%, og det er i modsætning til de andre aldersgrupper, et tal som er stagnerende.

Især flere hovedskader

Det er vigtigt, at endnu flere seniorer får hjelmen på, når de cykler, da Rådet for Sikker Trafik i deres undersøgelser både kan se, at seniorerne oftere kommer til skade på cykel i forhold til andre aldersgrupper, men også fordi de kan se, at der er en udfordring med hovedskader blandt seniorerne.

På skadestuerne er der generelt 35 % færre hovedskader blandt cyklister i 2018 sammenlignet med  2004.

Blandt de 0-14-årige er et fald på 70 % og for de 15-24-årige er faldet på 26 %.

Men kigger man på aldersgruppen over 75 år, så er der en stigning i hovedskader på 20 % af hospitalsregistrerede hovedskader.

Her kan du se Rådet for Sikker Trafiks nye kampagnefilm:

Kilde: Rådet for Sikker Trafiks årlige cykelhjelmstælling

Først publiceret: tirsdag 15. juni 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 15. juni 2021 kl. 16:50