Udover den kolde vinterluft, kan vand, sæbe og rengøringsmidler være medvirkende til, at dine negle bliver tørre. Og ligesom du bruger læbepomade til dine tørre læber, kan du fugte dine negle med negleolie.

Guide: Sådan redder du dine tørre og flossede negle

De kolde måneder tørrer nemt dine negle ud. Derfor handler det om at holde på fugten vinteren igennem, lyder det fra to eksperter.

Senest opdateret: torsdag 10. november 2022

De knækker, flækker og flosser. Vintervejret kan forvandle dine negle til nogle sørgelige forlængelser af dine fingerspidser, når den kolde luft suger al fugten ud af dem.

Men du kan selv gøre flere ting for at undgå, at de tørrer fuldstændig ud. Det forklarer Maggie Sommer, der er negletekniker og indehaver af skønhedsklinikken Ticket2Beauty.

Brug handsker

“Først og fremmest er det vigtigt, at du tager handsker på, lige så snart det bliver lidt koldt. Specielt, hvis du cykler eller lufter hund,” siger hun og fortsætter:

Når neglene forandrer sig

* Negleforandringer er for det meste fredelige.

* Negles form og udseende varierer fra person til person, og samtidig ændrer de sig med alderen.

* Hvis du oplever, at negleforandringerne er generende, bør du søge læge.

* Negleforandringer kan være tegn på sygdom i huden eller andre organer som lunger og hjerte.

Kilde: sundhed.dk

“Handskerne beskytter mod frosten, som udtørrer neglene. Ligesom vores hår er vores negle dødt materiale, og derfor holder de ikke lige så godt på fugten som resten af kroppen,” fortæller hun.

Du kan tilføre fugt til neglene ved at bruge negleolie eller neglebåndsolie, som kan fås der, hvor du køber skønhedsplejeprodukter.

Hvis du gerne vil give dem en ordentlig omgang pleje, foreslår negletekniker Dorthe Devantier fra klinikken Nail Beauty, at du afprøver en ny tendens, der lige nu hitter på det sociale medie TikTok.

Klar til natten

“Inden du går i seng, smører du neglene ind i negleolie og en fed creme. På den måde laver du en fugtpakke, som kan virke natten over. Jeg har selv prøvet det, og har også givet anbefalingen videre til flere af vores kunder,” siger hun.

Er dine negle stadig knastørre, råder Maggie Sommer dig til at give dem en keratinkur. Keratin er nemlig netop det, som dine negle består af.

“Du påfører det ligesom en neglelak, og så hjælper det med at binde neglens keratinlag sammen. Hvis det stadig ikke er tilstrækkeligt, kan du tage hen på en klinik og få noget gellak på, som beskytter neglene,” siger Maggie Sommer.

Genetisk bestemt

Både hun og Dorthe Devantier understreger, at det i høj grad er genetisk bestemt, om dine negle har tendens til at tørre ud eller ej.

“Ligesom der er forskel på, hvor tør hud eller tørt hår, man har, er der forskel på vores negle,” fortæller Dorthe Devantier og fortsætter:

“Samtidig er det også lidt aldersbetinget. Jo ældre, man bliver, jo tørrere bliver det hele. Meget unge mennesker har ofte mere fedtet hud. Så de oplever ofte ikke problemer med flossede negle.”

Derudover kan det også have en betydning, hvilke vitaminer du indtager, og om du tager medicin.

“Når du tager noget stærk medicin, er hår og negle det første sted, som kroppen begynder at spare på, fordi disse dele af kroppen er de mest unødvendige,” forklarer Maggie Sommer.

Først publiceret: fredag 4. november 2022
Artiklen er sidst opdateret torsdag 10. november 2022 kl. 09:30

Se, hvad vi ellers skriver om:

og