Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Minister: Ny regering skal ”forholde sig til” fjernelse af modregning

Arbejdende folkepensionist fra Randers konfronterer i radioprogram Ane Halsboe-Jørgensen med, hvad der nu sker med den tidligere regerings forslag om, at egen arbejdsindtægt ikke skal koste i folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg.

Senest opdateret: fredag 2. juni 2023

Opdatering: Loven er vedtaget og træder i kraft 1. januar 2024 med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2023

Flere politikere sagde under valgkampen, at det var blandt det første, en ny regering skulle gennemføre. Men det trækker ud med et lovforslag om, at folkepensionister ikke længere skal modregnes på grund af deres egen arbejdsindtægt.

Nu er blandt andre Erik Jensen fra Randers utålmodig. Han arbejder stadig som legepladsinspektør i en kommune. Det gør han, tre år efter han kunne være gået på folkepension.

”Jeg kan ikke finde ud af, hvor den nye regering står? Hvor hænger det henne nu,” spurgte Erik Jensen i P1-programmet ”Ring til regeringen”.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen svarede, at den nye regering er i gang med ”at få forholdt sig” til forslaget om at fjerne modregning ud fra egen arbejdsindtægt.

Hør Erik Jensens spørgsmål og svarene fra ministeren fra 51,00 minutter inde i programmet og cirka 4 minutter frem 

 Flere som Erik

Et flertal i Folketinget indgik for et år siden en aftale om at fjerne modregning af egen arbejdsindtægt i folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg. Den daværende regering var også ved at få vedtaget ideen i Folketinget. Men lige inden lovforslaget skulle fremsættes, kom valget.

”Jeg er helt sikker på, at vi kommer tilbage til det. Min ambition er uændret. Det er dejligt, når folk som Erik stadig har lyst til stadig at være en del af arbejdslivet,” svarede Ane Halsboe-Jørgensen i radioprogrammet.

”Vi skal have en masse som Erik. Det vil vi politisk bakke op om,” tilføjede beskæftigelsesministeren.

I arbejdsprogrammet i foråret?

Erik Jensen holdt Ane Halsboe-Jørgensen fast ved at spørge, om fjernelsen er en del af regeringens arbejdsprogram her i foråret? Eller om det først er noget, som regeringen skal forholde sig til?

”Det er noget af det, som regeringen skal forholde sig til, hvad vi gør med. Der ligger en række aftaler, forslag og meldinger fra før valget, som der skal tages stilling til. Det er vi i fuld gang med. Modregningen er et af dem,” svarede Ane Halsboe-Jørgensen.

”Men som beskæftigelsesminister ser jeg en meget stor fidus i, at vi har en ambition i, at du har lyst til arbejde ved siden af folkepensionen,” tilføjede Ane Halsboe-Jørgensen.

DR: Tusinder venter i uvished: Regeringen kan ikke svare på, om pensionister kan arbejde uden økonomisk straf 

Stof for modregning af partners indtægt

Ægtefæller og samleveres løn bliver ikke længere modregnet i pensionen. Sådan har det været siden 1. januar 2023. Det gælder både for folkepension, førtidspension og seniorpension.

Først publiceret: tirsdag 24. januar 2023
Artiklen er sidst opdateret fredag 2. juni 2023 kl. 08:18

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.