Aktivt søg efter udfordringer i hverdagen, f.eks. ved at læse bøger, løse sudoku eller dyrke nye hobbyer, lyder det fra dansk forsker.

4 råd fra professor: Sådan holder du hjernen i gang

Det er vigtigt at holde hjernen aktiv. Derfor får du her en guide til at træne din hjerne for et bedre liv.

Senest opdateret: onsdag 17. maj 2023

Mange undervurderer betydningen af at træne hjernen som en investering i et langt og kvalitetsfyldt liv.

Dette er budskabet fra den danske forsker inden for psykologi og neuropsykiatri Kamilla Miskowiak, der har udviklet en simpel metode til at træne hjernen i hverdagen.

Det skriver Berlingske.

Hendes forskning fokuserer på forbindelsen mellem kognitive udfordringer, herunder hukommelsesproblemer, og lidelser som depression og bipolar lidelse.

I følgende afsnit kan du udforske Miskowiaks tilgang til hjernetræning og dens potentielle fordele for vores mentale velbefindende.

Her er hendes råd:

  • Fremme af det sociale samvær:

At have et aktivt socialt liv og opbygge relationer samt forstå sociale normer bidrager til at stimulere kognitive funktioner. Det er derfor gavnligt at tilbringe tid sammen med venner for at øve og styrke sociale kognitive evner.

  • Udforskning gennem rejser:

Når man rejser til nye steder, udfordrer man sin kognition både i planlægningsfasen, hvor man skal researche og forberede sig, og under selve rejsen, hvor man oplever og bearbejder en masse nye indtryk og informationer. Disse nye stimuli bidrager til at træne og stimulere hjernens kognitive evner.

  • Sudoku og nye interesser:

Aktivt søg efter udfordringer i hverdagen, f.eks. ved at læse bøger, løse sudoku eller dyrke nye hobbyer. Dette stimulerer hjernens evne til at tilpasse sig og er med til at træne dens evne til at behandle og forstå informationer.

  • Reducér alkohol og rygning:

Både alkohol og rygning kan påvirke hjernen negativt, især i ungdomsårene. Derfor er det en fornuftig beslutning at begrænse alkoholindtaget og helt stoppe med at ryge. Dette bidrager til at bevare hjernens sundhed og funktion.

Først publiceret: onsdag 17. maj 2023
Artiklen er sidst opdateret onsdag 17. maj 2023 kl. 20:19

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.