Jimmy Gørtz nye digtsamling er en hyldest til kvinden, der gav ham kærlighed og tryghed efter en barsk opvækst i en alkoholikerhjem.

Vind digtsamling: Kun for at blive fundet igen

Jimmy Gørtz blev udsat for de største svigt som barn. Ny digtsamling er en hyldest til kvinden, der gav ham kærlighed, omsorg og støtte - hustruen Heidi.

Senest opdateret: fredag 9. juni 2023

“Kun for at blive fundet igen”, er en følelse, jeg kender fra min barndom.

Sådan skriver 63-årige Jimmy Gørtz om sin 2. digtsamling “Kun for at blive fundet igen”, som er opfølgeren på debut-digtene i “Nogen gange så gemmer jeg mig”.

“Følelsen formede sig til en tanke, når jeg som barn, sad i mørket under trappen i opgangen. Jeg sad der, fordi jeg var flygtet ud af lejligheden for at undgå min fars vrede, og var nødsaget til at gemme mig et sted, hvor jeg var sikker på, at han ikke ville finde mig.”

“Når jeg sad trygt i mørket under trappen, så drømte jeg om, at jeg havde kærlige forældre, som ville lede efter mig. Jeg havde ikke kærlige forældre, og der var aldrig nogen, som ledte efter mig. Når mine erfaringer fortalte mig, at det var trygt at komme frem igen, så kravlede jeg ud fra min tryghed.”

Skrev bog om barsk drengeliv

Den tidligere uddannede flymekaniker, der siden fik chefstillinger i SAS og i Banedanmark, fortæller om sin gruopvækkende opvækst i bogen “Det er bag masken, at sandheden gemmer sig”, der udkom i 2019.

Bogen er et dystert indblik i opvæksten i 1960’erne med en dybt alkoholiseret og voldelig far i hjemmet i Rødovre, en mor der forlod ham og broren, da han kun var otte år, og en skole, familielæge og et kommunalt system, der vendte det blinde øje til.

Hyldest til hustruen

“Den største del af min barndom og ungdom voksede jeg op i et patriarkat, hvor det at vise følelser var lig med svaghed. Så følelsen af kærlighed, tryghed og omsorg i min opvækst var ikke-eksisterende,” fortæller Jimmy Gørtz.

“Hvordan kan det så være, at jeg kan få mig selv til at udgive en digtsamling, som netop omhandler de følelser? Det bunder i, at jeg mødte kvinden i mit liv, som gav mig troen på og modet til, at jeg som mand godt måtte vise mine følelser,” svarer Jimmy Gørtz.

“Digtsamlingen “Kun for at blive fundet igen” er min måde at hylde den kærlige, omsorgsfulde og støttende kvinde, min kone Heidi.”

Holder foredrag

Digtsamlingen er netop udkommet og koster 179,95 kroner. Den kan købes her.

Få nyhedsbrev med konkurrencer

Vær med i de mange konkurrencer hos Faglige Seniorer og vind bøger, biografbilletter, lækre brunch for 2 og meget mere.

Se konkurrencerne i Faglige Seniorers nyhedsbrev hver onsdag morgen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet HER - det er gratis.

Jimmy Gørtz holder foredrag om sin opvækst. Indtægterne herfra og fra digtsamlingen går til Røde Kors familienetværk, Danske Hospitalsklovne og Broen – Herlev og Julegaveregn.

Ønsker du at høre Jimmy Gørtz til et foredrag, kan du bede din seniorklub eller Faglige Seniorer i din kommune arrangere det. Se mere her.

Vind digtsamlingen

Sammen med Jimmy Gørtz udlodder Faglige Seniorer to eksemplarer af digtsamlingen “Kun for at blive fundet igen”.

Vindere er Kirsten Augusta Faber, Tylstrup og Lene Tronholm Larsen, Roskilde.

Først publiceret: mandag 29. maj 2023
Artiklen er sidst opdateret fredag 9. juni 2023 kl. 10:05

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.