Selv om du er på ferie, kan du godt sørge for lidt træning - og gerne sammen med andre.

Fysioterapeutens 5 gode råd: Sådan kan du træne i ferien

Gigtforeningens fysioterapeut giver dig fem gode råd til, hvordan du kan holde træningen ved lige, mens du er på ferie.

Senest opdateret: torsdag 3. august 2023

Alle får det bedre af at bevæge sig. Og hvis du har gigt, er træning ligeså vigtig som medicin.

“Det holder smerterne og stivheden nede og sætter dig i stand til at klare helt almindelige dagligdags gøremål. Derfor kan det godt være et problem, når fysioterapeuten eller varmtvandsbassinet holder lukket, eller du selv skal på ferie. For ligesom medicin kun virker, når du tager den, virker træningen også kun, hvis du får det gjort,” siger Trine Majlund Vestbo, fysioterapeut i Gigtforeningens rådgivning.

Aftal nogle øvelser med din fysioterapeut

Der skal faktisk ikke så meget til, for at du kan holde fast i de gode rutiner, selvom du ikke er hjemme i de vante rammer.

“Ti minutter med en træningselastik og en daglig gå- eller cykeltur kan faktisk være nok til, at du holder formen ved lige og smerterne på afstand. Hvis du er vant til at blive vejledt af en fysioterapeut eller en personlig træner, er det en god ide, at I sammen aftaler nogle øvelser, som du kan lave – selvom det måske bliver på en lidt anden måde, end du plejer.”

5 gode råd til ferietræning

Her er fysioterapeutens fem gode råd til din ferietræning

1. Tal med din fysioterapeut

Hvis du træner hos en fysioterapeut eller har en personlig træner, så aftal nogle øvelser, som du kan lave, uanset hvor du er.

2. Invester i en pakke træningselastikker

De koster ikke en formue og fylder ikke i feriekufferten. Øv dig i at bruge dem, inden du tager afsted, så du ved, hvordan du skal gøre. Du kan komme langt med bare 10-15 minutters træning i løbet af dagen.

3. Sig til de andre, at du skal træne

Hvis du holder ferie sammen med andre, som ikke går så meget op i at træne, så sig til dem, at du har brug for at lave nogle øvelser hver dag for at have det godt. Måske kan du lokke en af dem med ud på den daglige gå- eller cykeltur.

4. Brug naturen

Holder du ferie i sommerhus? Naturen er en fantastisk træningsmakker! En svømmetur får hele kroppen i gang, en træstub fungerer fint som stepbænk, en væltet stamme er perfekt til at træne balancen, og ujævnt terræn styrker de små, stabiliserende muskler.

5. Nyd ferien

Er der dage, hvor du springer træningen over, og hvor gå- eller cykelturen ikke bliver til noget, fordi det øser ned? Det går nok. Du har ferie – nyd det!

På Gigtforeningens hjemmeside kan du få inspiration til øvelser, som du kan lave hvor som helst-  KLIK HER.

Hvad er dit ferietrænings-tip?

Hvordan træner du, når du holder ferie? Del dine tips med andre på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: mandag 19. juni 2023
Artiklen er sidst opdateret torsdag 3. august 2023 kl. 14:19

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.