Diabetesforeningen er i dialog med producenten i håbet om, at leverancerne kan komme på plads snarest - og opfordrer læger til kun at udskrive Ozempic til mennesker med diabetes.

Din medicin er i restordre: Det kan du gøre

Mennesker med type 2-diabetes oplever i øjeblikket, at deres medicin er i restordre. Her giver Diabetesforeningen råd om, hvad du kan gøre, hvis du oplever mangel på dit apotek.

Senest opdateret: fredag 23. juni 2023

Det populære lægemiddel Ozempic er i øjeblikket i restordre med doseringerne 0,5 og 1 mg.

Dette har skabt bekymring og udfordringer for personer med diabetes, da Ozempic er et vigtigt lægemiddel til behandling af sygdommen.

Diabetesforeningen kommer derfor med en tydelig opfordring til læger om kun at give Ozempic til personer med diabetes og i stedet udskrive Wegovy til vægttab.

Hvad kan man gøre, hvis man har type 2-diabetes og oplever, at medicinen er i restordre?

Man kan gøre forskelligt – for eksempel kan man bruge apotekernes app til at se, om andre apoteker kan have medicinen tilgængelig.

Nogle steder kan man stadig få 0,5 mg, mens andre steder kun har 0,25 mg tilgængeligt. Hvis man normalt tager 0,5 mg, kan man bede sin læge om en recept på dobbeltdosis af 0,25 mg.

Alternativt kan man tale med sin læge om, hvorvidt man kan gøre brug af anden medicin, indtil leverancen er stabil igen.

Hvad betyder det for prisen, hvis jeg får udskrevet 4 x 0,25 mg i stedet for 1 mg Ozempic?

Du kan højest komme til at betale 3.075 kroner i egenbetaling i resten af 2023 ifølge reglerne for medicintilskud.

Er du i behandling med Ozempic, vil du i forvejen komme op på max egenbetaling, hvorfor det ikke bliver en dyrere udgift for den enkelte.

Du kan risikere at skulle betale mere i starten af perioden, men det vil udligne sig over året, så den samlede årlige pris bliver den samme.

Hvad sker der, hvis man ikke får et lægemiddel som Ozempic i en periode?

Det vil formentlig betyde, at ens blodsukker vil stige. Det er naturligvis ikke en optimal situation – så man bør tale med sin behandler om, hvilke muligheder man har for at holde blodsukkeret nede.

Hvornår tror I, at det er tilbage på hylderne?

Det tør jeg ikke sige. Vi ved og føler os betryggede i, at der bliver arbejdet intensivt på at få det ud på markedet igen hurtigst muligt.

Følg status hos Lægemiddelstyrelsen

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Først publiceret: fredag 23. juni 2023
Artiklen er sidst opdateret fredag 23. juni 2023 kl. 11:27

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.