Hele 81 procent af danskerne har inden for det seneste år købt og solgt brugt, og det betyder, at danskerne aldrig har genbrugt så meget som nu.

Seniorer halter efter i genbrug: Sådan kommer du med på bølgen

Det er muligt at tjene gode penge, hvis du engagerer dig mere i genbrugshandel. Få gode råd til at blive en genbrugshaj.

Senest opdateret: tirsdag 9. juli 2024

For niende år i træk viser Genbrugsindekset, at danskernes genbrugslyst er stigende. Hele 81 procent af os har inden for det seneste år købt eller solgt brugte varer.

Alligevel er der en klar forskel på, hvor mange der køber, og hvor mange der sælger brugt.

Mens 73 procent af danskerne har købt brugte varer, er det kun 49 procent, der har solgt. Dette skaber et stort gab mellem købere og sælgere, og her kan de gråhårede danskere spille en større rolle.

Genbrug er ikke kun for de unge

Selvom de unge i alderen 16-30 år topper listen som de mest aktive genbrugshajer, viser Genbrugsindekset, at der er masser af potentiale for ældre danskere.

Kun 67 procent af de 61-75-årige har handlet brugt det seneste år, hvilket gør dem til de mindst aktive i genbrugsfællesskabet. Der er dog gode grunde til at hoppe med på genbrugsbølgen.

Det søgte seniorerne mest på

  1. Længestol
  2. Sofa
  3. Spisebord
  4. Havemøbler
  5. Modeltog

Kilde: DBA

Gode grunde til at genbruge

Genbrug har mange fordele for alle aldersgrupper. Udover at gøre en indsats for miljøet, kan du også tjene penge på at sælge dine gamle ting.

Ifølge Genbrugsindekset 2024 har danske genbrugssælgere i gennemsnit tjent 5.624 kr. på et år ved at sælge brugt. Det er penge, der kan bruges på noget nyt eller spare op til en særlig oplevelse.

Gode tips til at få solgt brugt

1. Start med at sælge noget, der vil give dig en succes-oplevelse, så du får blod på tanden; Sælg derfor noget, der er let at sælge, og det er eksempelvis ting fra brands, vi kender. Det muliggør også, at du let kan finde tilsvarende varer på DBA og dermed aflure det korrekte prisniveau at lægge sig i.

2. Har du ikke tid eller overskud til at koordinere med køber, hvornår du er hjemme, kan du stille din vare indenfor din havelåge eller lign. og skrive køber en “vejledning” (som du kan bruge igen og igen) til at finde din ting. Sådan kan du holde åbent 24 timer i døgnet i din egen “genbrugsbutik”.

3. Vær ærlig i din salgstekst og med de billeder, du tager af varen. Sørg for at få forventningsafstemt så godt som muligt med køber, så køber ikke går forgæves, når vedkommende kommer og afhenter varen hos dig.

Populære genbrugsvarer

Ifølge Genbrugsindekset er tøj den mest populære kategori inden for genbrug.

Mens 71 procent af de unge har købt brugt tøj, er det kun 26 procent af de ældre. Måske er det tid til at prøve en brugt kjole eller en retro jakke?

Også møbler som sofaer og lænestole er populære blandt ældre genbrugskøbere.

Tag del i genbrugsfællesskabet

Genbrug handler ikke kun om at spare penge; det er også en måde at tage ansvar for miljøet og skabe en mere bæredygtig fremtid. Ved at købe og sælge brugt kan du bidrage til at reducere affald og ressourceforbrug.

Så hvorfor ikke tage skridtet og blive en del af den stigende gruppe danskere, der gør en forskel gennem genbrug? Det er aldrig for sent at starte, og fordelene er mange.

Først publiceret: mandag 8. juli 2024
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 9. juli 2024 kl. 21:58

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.