Ole Ibsen, landsformand for Faglige Seniorer. Foto: Søren Zeuth

Landsformand til frivillige: Tak for at række hånden ud

Faglige Seniorer holder mandag og tirsdag kongres i Nyborg med 195 delegerede fra hele landet. Afgående landsformand hylder de mange frivillige.

Senest opdateret: mandag 24. oktober 2022

Faglige Seniorer holder kongres i Nyborg under sloganet “Nye muligheder hele livet”.

I følge organisationen med det klare budskab, at fordi man bliver ældre, så behøver appettitten på livet så langt fra at være slut.

“Tværtimod. Vi lever længere. Vi lever bedre. Vi vil have nye muligheder,” lød det fra landsformand Ole Ibsen, da han åbnede kongressen mandag.

Dybt engagerede i fællesskabet

Der var masser af anerkendelse fra landsformanden til de mange frivillige, der selv tager fat i muligheden for et aktivt seniorliv. Og som er med til at gøre det muligt for andre seniorer og ældre.

“I bruger så megen tid og er så dybt engagerede i vores seniorfællesskab. I yder alle sammen en fuldstændig fantastisk indsats. Uanset hvem I er, og uanset hvor I kommer fra. Det skal i have tak for,” lød det fra Ole Ibsen til de 195 delegerede på kongressen og i budskabet til de hundredvis af andre frivillige i Faglige Seniorer.

Rækker hånden ud

Om det så er at arrangere et polistisk møde, at være besøgven, en omgang whist i kortklubben eller de massevis af andre aktiviteter, som frivillige har gang i fagforeningernes kluber og Faglige Seniorers lokale foreninger landet over, var der anerkendende ord med på vejen.

Læs nyheder fra kongressen

Faglige Seniorer holdt kongres mandag 24. og tirsdag 25. oktober i Nyborg.

Journalisterne og fotografen fra Faglige Seniorers nyhedsbrev dækkede stort og småt fra kongressen.

Du kan læse flere historier og se billeder HER

“Måske rækker I ud til et tidligere kollega, der har mistet sin ægtefælle. Og måske også lysten til at komme ud. Men som lader sig lokke, når I banker på. Eller en gammel arbejdskammerat, der er ved at miste hukommelsen og evnen til at udtrykke sig,” sagde Ole Ibsen.

“I rækker alle sammen hånden ud til et andet menneske. For det er jo det, I gør. I Faglige Seniorer og mange andre steder, hvor I har valgt at lægge jeres kræfter. Jeg tænker nogle gange, hvad der har fanget jeres opmærksomhed. Jeres engagement. Jeres lyst til at gøre en forskel. For andre,” lød det fra Ole Ibsen.

“I dag vil jeg gerne benytte denne – for mit vedkommende sidste lejlighed – til at sige: Tusind tak alle sammen.”

Landsformand stopper

Ole Ibsen stopper som frivillig i Faglige Seniorer efter 6 år som landsformand.

“Jeg har selv haft nogle fantastiske år i Faglige Seniorer, hvor jeg har mødt spændende mennesker, haft gode diskussioner og har lært meget.Også af dem, jeg ikke var enige med. Måske er det det, der engagerer os. Lysten til at blive klogere. Til at udvikle os. Og til at gøre noget for andre,” sagde Ole Ibsen.

Først publiceret: mandag 24. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 24. oktober 2022 kl. 12:35

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.