Muligheden for at skabe en motionsvane er bedst om morgen.

5 tips til motion efter jul

Ovenpå en juletid, hvor den tunge mad fristede, kan det være svært for mange at begynde på motionen. Men med en ven under armen og en opstart i det små kan du forstærke din motivation.

Senest opdateret: mandag 26. december 2022

Hvordan får jeg mere motivation til at dyrke motion?

Det spørgsmål melder sig efter den kalorierige mad er indtaget. Og at vejen til større motivation til bevægelse findes i vaner og nydelse.

Læs her rådene til bedre motion.

1. 30 minutters daglig motion er et effektiv middel

Voksne bør være fysisk aktive mindst en halv time hver dag. Samtidig er regelmæssig fysisk aktivitet er et af de mest effektive midler til at forebygge livsstilssygdomme, der er sygdomme, som kan opstå som følge af ens livsstil som for eksempel type 2-diabetes og hjertekarsygdomme.

2. Nydelse hjælper

Find en fysisk aktivitet, som du nyder. For det forøger dine chancer for at holde fast ved motionen, hvis du vælger en aktivitet, som du synes er behagelig eller sjov.

3. Start i det små

Begynd med mindre målsætninger. Det kan handle om længden af gåturen eller varigheden af cykelturen. For hvis du sætter målsætningen for højt, har du større risiko for at blive øm eller komme til skade.

4. Det sociale gavner

Du kan med fordel træne sammen med en ven. For du vil være mere tilbøjelig til at fortsætte, da du ikke vil svigte din ven. Vi træner længere, når vi træner med andre med personer, end hvis man træner alene.

5. Skab en god vane

Træn på samme tid hver dag, så det bliver en vane. Overvej tidspunktet for din motion. For motion om morgenen fører til hurtigere vanedannelse sammenlignet med aftenmotion.

Kilder: Videnskab.dk og Sundhed.dk

Først publiceret: mandag 26. december 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 26. december 2022 kl. 14:00

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.