Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Nu kommer lovforslaget: Slut med modregning af pensionisters arbejdsindtægt

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) klar med længe ventet lovforslag, der gør det mere attraktivt for folkepensionister at arbejde. "Endelig. Det vil glæde tusindvis af seniorer," lyder det fra ældreorganisation.

Senest opdateret: mandag 3. april 2023

Det har været længe undervejs og nogle har frygtet, at det blev droppet med den nye regering.

Men nu er det her: Lovforslaget, der skal gøre det mere attraktivt for folkepensionister at arbejde.

Lovforslaget betyder, at modregning i folkepensionens grundbeløb og pensionstillæg af egen arbejdsindtægt afskaffes. Det forventes, at 50.000 personer vil få glæde af de nye regler.

Forslaget vil have virkning fra januar 2024, men med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2023.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet.

“Jeg er overordentlig glad for, at vi nu gør det nemmere for de pensionister, der gerne vil fortsætte på arbejdsmarkedet, at tage en ekstra tørn – uden at de bliver modregnet i deres pension. Det kommer både seniorerne, arbejdsmarkedet og vores velfærdssamfund til gode. Det har længe været et ønske fra regeringspartierne,” siger beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Den daværende socialdemokratiske regering og en række partier indgik for et år siden en aftale om at fjerne modregningen.

Et lovforslag om det var også på vej i efteråret fra Beskæftigelsesministeriet. Men så kom folketingsvalget og satte al lovgivning i stå.

Glæde hos seniorer

Hos landets næststørste ældreorganisation Faglige Seniorer er armene oppe over, at modregning endelig afskaffes.

Få gratis nyhedsbrev om politik

Få nyheder om seniorpolitik direkte i din mailboks, når nyheden sker.

Tilmeld dig Faglige Seniorers nyhedsbrev om seniorpolitik.

Det er gratis.

”Vi er supertilfredse med, at lovforslaget nu langt om længe bliver lagt frem. Afskaffelsen af modregning i folkepension og tillæg har været øverst på dagsordenen hos Faglige Seniorer i årevis. Det vil glæde tusindvis af folkepensionister, at politikerne nu endelig fjerner modregningen, så de kan arbejde og tjene, hvad de vil uden risikere, at det koster på pensionen,” siger landsformand for Faglige Seniorer, Mette Kindberg.

Mange pensionister med arbejde har i følge Faglige Seniorer oplevet, at de har haft en sammensat marginalskat på over 80 procent som samlet skat og modregning.

“Det er jo tudetosset, at man på den måde straffer seniorer, der arbejder. Det er også dumt samfundsmæssigt i en tid, hvor nærmest alle steder står og mangler arbejdskraft,” siger Mette Kindberg.

Der er allerede vedtaget en lov, som fjerner modregning i folkepension, førtidspension og seniorpension som følge af en partners arbejdsindtægt. Den regel trådte i kraft 1. januar i år.

Det skønnes, at i alt 130.000 pensionister vil blive stillet bedre med afskaffelsen af modregning i egen samt ægtefælles pension.

Først publiceret: onsdag 8. februar 2023
Artiklen er sidst opdateret mandag 3. april 2023 kl. 10:27

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.