Hvornår skal Anna Koefoed stoppe med at arbejde – det er regeringen med til at afgøre.

Regeringen kan holde Anna i arbejde: Væk med modregning!

69-årig bogholder på jysk fabrik følger meget med i, hvad der sker med forslaget om, at arbejdende seniorer skal kunne få fuld folkepension. Det kan være en gulerod, så hun fortsætter længere på virksomheden.

Senest opdateret: fredag 3. februar 2023

Anna Koefoed har i 15 år været bogholder på fabrikken Brødbæk & Co. i Vonge øst for Give. Hun arbejder stadig på fuld tid, selv om hun fylder 70 år til jul. Men hun overvejer jævnligt, hvornår hun skal stoppe på jobbet.

Regeringen kan få stor indflydelse på hendes beslutning. Hvis der kommer et lovforslag om at fjerne modregning i folkepension af egen arbejdsindtægt, så fortsætter Anna Koefoed måske længere.

Men hvis regeringen vælger, at lønindtægt stadig skal betyde fradrag i folkepension, så rykker bogholderens afsked tættere på.

”Det har stor betydning for mig, om der kommer en gulerod i form af, at jeg kan få fuld folkepension, selv om jeg arbejder,” siger Anna Koefoed.

Senior i nøglerolle

Fabrikken i Vonge har travlt med at fremstille maskiner til navnlig savværker. En stor del går til eksport.

Anna Koefoed sidder med mange opgaver, også lønninger. Hun har en nøglerolle på virksomheden.

Ingen ved, om virksomheden kan få en ny bogholder med de samme kompetencer. Der er kamp om arbejdskraften i Midtjylland.

Et flertal i Folketinget aftalte i fjor at fjerne modregning af egen arbejdsindtægt. Det skete netop med den begrundelse, at det kan give flere medarbejdere til virksomhederne. Seniorer får lyst til at fortsætte længere.

Har udskudt folkepension

Anna Koefoed har prøvet i en måned at få udbetalt folkepension. Hun modtog 735 kroner. Resten forsvandt i modregning og skat.

Nu har hun opsat (udsat) sin folkepension. Dermed kan hun få den udbetalt med et tillæg på et senere tidspunkt.

Men opsat folkepension rummer en usikkerhed. Pengene er væk i tilfælde af dødsfald

”ATP får jeg udbetalt løbende nu. De penge sætter jeg til side til mine børnebørns konfirmation,” fortæller Anna Koefoed.

Årgang 1953: Ingen seniorpræmie

Den midtjyske bogholder bor i dag alene. Derfor har hun ikke haft glæde af, at det allerede er gennemført, at der ikke modregnes i folkepension for en partners arbejdsindtægt.

Anna Koefoed har været meget aktiv i forhold til politikere og ministerier om forholdene for stadigt arbejdende seniorer. Hun har blandt andet været fortørnet over, at hendes årgang 1953 hverken har fået et særligt skattefradrag eller seniorpræmie for at fortsætte med at arbejde.

”Hvis vi og andre nu heller ikke slipper for at blive trukket i folkepension for arbejdsindtægt, så er det da helt galt,” synes Anna Koefoed.

Læs også Avisen Danmarks artikel: Ida elsker sit arbejde, men må gå ned i tid: – Jeg må ud og lede efter en halvdød mand med økonomisk udstråling

Først publiceret: tirsdag 31. januar 2023
Artiklen er sidst opdateret fredag 3. februar 2023 kl. 13:26

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.