Der er ofte alt for meget fortolkning på spil, når det gælder dating, mener Joan Ørting. Tydelig kommunikation er i stedet vejen frem. - Mod er sexet. Det er sexet at kende sig selv, og det er sexet at turde at risikere lidt for at møde et nyt menneske, siger hun. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Joan Ørtings bedste fif til at få en dejlig sommerflirt

Den gode flirteoplevelse opstår, når du dropper at spille cool og i stedet spiller med helt åbne kort, lyder rådet fra sexolog og parterapeut Joan Ørting.

Senest opdateret: mandag 1. juli 2024

Du må lade din kølige facade tø op for at få en hot flirt i sommervarmen, mener sexolog og parterapeut Joan Ørting.

“Vi skal turde at række ud og ikke spille cool. En cool udstråling kommer ofte fra en indre usikkerhed, så det at nogen virker cool, burde vi slet ikke være særligt nysgerrige på,” siger hun.

I stedet for at forsøge at spille mystisk ovre i hjørnet af baren opfordrer Joan Ørting dig til at spille med åbne kort og turde at vise, at du er interesseret i ham eller hende, du har spottet på tværs af rummet.

“Vær hjertevarm og åben, få øjenkontakt, send et smil. Vis din livsgnist i øjnene, din begejstring. Livet inde i dine øjne betyder alt,” lyder det fra den kendte sexolog.

1) Blik, smil, spejl

Den gode flirt begynder med en øget bevidsthed. Øv dig i at være årvågen og have dine empatiske antenner ude for at opfange, om der mon er nogen omkring dig, der forsøger at flirte med dig, eller om du fornemmer en særlig kontakt med en person, som gør dig nysgerrig.

“Det handler om energi. En flirt er jo en energi, der bliver sendt fra flere meters afstand fra afsenderens blik til modtagerens blik. Det er en gave, der bliver sendt gennem luften,” siger Joan Ørting.

Går blikket begge veje, så du mærker en stærk øjenkontakt, kan næste skridt være, at du sender et smil af sted.

“Bliver smilet spejlet hos den anden, ved vi, at vi har den. Vi er sikre på, at det er dig og mig, der lige nu har kontakt.”

2) Kvinde, tag teten

I har kigget på hinanden, smilet, kigget igen og smilet endnu engang. Nu må en af jer tage teten og indlede en samtale.

“Der er altid en, der skal være den modige til at begynde med, og jeg synes, at kvinden skal gøre det. For så vælger hun den, hun gerne vil have,” siger Joan Ørting.

“Hun skal vise ham, at: ‘Jeg ser dig, du ser vidunderlig ud, og jeg vil gerne have, at vi to flirter i aften’,” uddyber hun.

Du kan spørge, om I skal drikke en drink sammen, byde op til dans eller blot sige, at du synes vedkommende ser spændende ud og er nysgerrig på, hvem han eller hun er.

3) Omfavn afvisningen

Risikoen for afvisning dirrer i luften, når du tager en chance og henvender dig til et andet menneske. Kommer afvisningen fra den anden side, så tag imod den, og glæd dig over, at du turde at bringe dig selv i spil, siger Joan Ørting.

Er du selv den, der afviser, så prøv at gøre det på en kærlig måde, råder hun.

“Det er jo det, der gør, at vi ikke tør noget som helst – at vi er blevet afvist på den hårde måde.”

4) Læg kortene på bordet

Bliver du omvendt mødt med interesse fra den anden, og kan du samtidig mærke en lyst til at se ham eller hende igen, så sig det højt, og vær gerne specifik, siger Joan Ørting.

Du kan for eksempel sige: “Jeg kunne godt tænke mig at se dig igen og gå en tur med dig.”

Spørg også gerne ind til den andens intentioner, og del dine egne. Få afklaret, om I hver især er på udkig efter en partner eller blot et flirt.

“Lad være med at spille cool og mystisk, men vær tydelig med, hvad du føler, tænker og mærker. Vi skal alle sammen lære at udtrykke vores følelser og behov. Og vi står lige nu et sted i tiden, hvor vi bliver nødt til at lære det,” siger Joan Ørting og henviser til tidens debatter om grænser og samtykke.

“Samtalen om seksualitet har vi slet ikke lært. Vi har ikke lært at tale om, hvad vi har lyst til. Nu skal vi lære det. Vi skal lære at være tydelige i vores kommunikation.”

Stil hinanden spørgsmål

* Stien fra flirt til dating er brolagt med gode spørgsmål. Spørgsmålene hjælper begge parter med at finde ind til kernen af, hvad de hver især gerne vil, og om ønskerne matcher. Spørgsmålene kunne være:

* “Hvad er din intention med at ville se mig igen?”. Svaret hjælper med at afklare, om I er på samme side i forhold til interesse.

* “Hvordan vil du gerne møde mig igen – hvordan kunne du godt tænke dig, at det foregik?”. Her handler det om at spore sig ind på, hvordan I hver især forestiller jer et godt næste møde. Skal det være en eftermiddagsgåtur, en aften ude at spise eller noget helt tredje?

Kilde: sexolog og parterapeut Joan Ørting.

Først publiceret: mandag 1. juli 2024
Artiklen er sidst opdateret mandag 1. juli 2024 kl. 10:19

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.