Hanna er ustoppelig: Jeg har meget mere at give af
Hanna Langelykke har ingen planer om at lægge arbejdstøjet på hylden, når hun bliver pensionist, for det er ikke bare et arbejde, men en livsstil.
Senest opdateret: fredag 20. oktober 2023
“Det er ikke sådan, at jeg glæder mig til at gå på pension. Jeg fortsætter gerne, hvis energien er til det, fordi mit arbejde er så meningsfyldt.”
Ord efter ord, som perler på en snor, fortæller 61-årige Hanna Langelykke, hvorfor hun elsker sit arbejde som bostøtte på et bosted for unge med ADHD og autisme.
Her har hun de seneste 4,5 år støttet og hjulpet de unge med at klare en hverdag i forhold til rengøring, indkøb, økonomi og holde styr på lægetider.
Stor ekspertise
Hanna Langelykke, som kommer fra Aarhus, er oprindelig uddannet socialpædagog og har siden også uddannet sig til psykoterapeut, som hun blev færdig med i 2011.
Med sine 45 år på arbejdsmarkedet, har hun godt styr på sit fag, som hun selv udtrykker det, og det vil hun gerne blive ved med at give af.
Det skal hendes alder bestemt ikke komme i vejen for, forklarer hun:
“Hvis det var umuligt for mig at fortsætte efter pensionsalderen der, hvor jeg er nu, så vil jeg sikkert vælge noget frivilligt på en eller anden måde. Jeg har noget at give, og det giver mening for mig, derfor fortsætter jeg.”
Bliv Seniorklar
Har du en plan for tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet? Måske er du endnu ikke helt seniorklar.
På seniorklar.dk kan du få hjælp til at lægge en plan for den gode overgang og få svar på nogle af de mange spørgsmål, som kommer, når du er over 55 år.
Overgangen fra arbejde til pension er en vigtig fase i de fleste menneskers liv.
Derfor har Faglige Seniorer og Østifterne investere tid og kræfter og 22,5 millioner kroner i at udvikle værktøjer, der kan hjælpe seniorerne i deres mange overvejelser.
Læs mere på seniorklar.dk
Udover et fuldtidsjob på bostedet arbejder Hanna også frivilligt; faktisk hele to forskellige steder. Det ene sted er hun besøgsven for en psykisk syg kvinde, mens hun det andet sted arbejder som psykoterapeut for unge sårbare.
Adspurgt hvordan hun får tid til at arbejde tre forskellige steder, mens hun samtidig også skal finde tid til familie og rejser, svarer Hanna Langelykke med et grin:
“Ja, det ved jeg heller ikke! Jeg gør det bare, fordi jeg kan.”
Glad for sin arbejdsplads
Grunden til at Hanna Langelykke gerne vil fortsætte med at arbejde efter pensionsalderen er blandt andet, at hun er glad for sin arbejdsplads.
Man skal derfor ikke tage fejl af arbejdspladsens betydning, når debatten om, hvordan man holder det grå guld længere på arbejdsmarkedet, buldrer afsted i samfundet med jævne mellemrum.
“Jeg holder meget af min arbejdsplads, fordi det er et meget kærligt sted og meget i min ånd. Jeg er nok en hjælpesjæl, så mit arbejde ligger til min natur. Lige nu er min far ved at flytte i plejebolig, og han skal have solgt sit hus, så der har jeg lige en opgave der,” fortæller hun.
Gerne flere seniordage
Men når det så er sagt, ville Hanna ønske, at der var lidt flere seniorgoder på bostedet. Som det ser ud nu, får hun nemlig en fridag – en såkaldt seniordag – forærende om året, men ellers er der ingen andre seniorgoder.
Dem måtte der gerne være flere af, ifølge Hanna Langelykke, der alligevel sætter stor pris på sit arbejde.
Og i sidste ende er det lige netop det, der gør forskellen: At hun er glad for at stå op hver morgen og gøre alle de ting, hun gør til hverdag, så unge med diagnoser kan få så meget livskvalitet som muligt.
“Hvis kræfterne og lysten er til det, og man kan være med til at holde de samfundsmæssige hjul i gang, så synes jeg, man skal gøre det.”
De 3 bedste ting ved at have et job som senior ifølge Hanna
Mening: Arbejdet giver ens liv mening på en måde, som det er svært at være foruden, når man gør en forskel for andre.
Gode kollegaer: Man får gode og stabile relationer til ens kollegaer.
I bedre form: Arbejdet holder en i gang, så både det fysiske og mentale helbred styrkes.
Seniorer: Derfor arbejder vi
Faglige Seniorers nyhedsbrev har talt med en række seniorer om, hvorfor de arbejder – og deres planer for arbejdslivet og livet som senior.
Læs også artiklen: Stor undersøgelse blandt seniorer: De elsker deres job
Anne Kirsten Sørensen, 67 år, sygeplejerske: Der er brug for det jeg kan
Hanna Langelykke, 61 år, socialpædagog: Jeg har meget mere at give af
Inge Hemsø, 66 år, selvstændig: Holder fast i livet med begge hænder
Kim Burlund, 63 år, kontoransat: Fortsætter med at arbejde på trods af skavanker
Kurt Johansen, 64 år, ejendomsmester: Erfaring er guld værd for boligforeningen
Lene Diget, 63 år, SOSU-hjælper: Gør en stor forskel for borgerne
Lone Tiselius, 67 år, folkeskolelærer: Eleverne fornyer Lones energi
Maks Jørgensen, 64 år, driftschef: Frihed på arbejdet giver Maks lyst til at fortsætte
Morten Rostved, 66 år, quality manager: Arbejder under mottoet “frihed under ansvar”
Tommy Funcke, 64 år, buschauffør: Fortsætter i bussen så længe han kan
Eigil Vedstesen, 66 år, elektriker: Nye modregningsregler giver blod på tanden
Per Christensen, 67 år, chauffør: Derfor kører jeg stadig lastbil hver dag
Først publiceret: fredag 20. oktober 2023
Artiklen er sidst opdateret fredag 20. oktober 2023 kl. 11:25