"Jeg kunne været gået på pension i april, for dér blev jeg 67 år. Men jeg føler mig slet ikke færdig med at arbejde," siger Lone Tiselius, der er folkeskolelærer.

Slet ikke færdig med at arbejde: Eleverne fornyer Lones energi

Efter 50 år på arbejdsmarkedet er arbejdsglæden intakt hos skolelæreren Lone Tiselius. Jeg føler stadig, jeg har noget at bidrage med i min undervisning, fortæller hun.

Senest opdateret: fredag 20. oktober 2023

Hun har rundet 67 år, og døren til pensionen står åben.

Men arbejdet kalder stadig på hende.

For folkeskolelærer Lone Tiselius fortsætter med at undervise i dansk litteratur og i det tyske sprog.

“Jeg kunne været gået på pension i april, for dér blev jeg 67 år. Men jeg føler mig slet ikke færdig med at arbejde, og jeg tænker faktisk også, at jeg ikke er så gammel, så jeg behøver at gå på pension. Også selvom alderen siger det. Jeg er glad for at arbejde,” siger Lone Tiselius, der de sidste 20 år har undervist på Løkken Skole i Vendsyssel.

Bliv Seniorklar

Har du en plan for tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet? Måske er du endnu ikke helt seniorklar.

seniorklar.dk kan du få hjælp til at lægge en plan for den gode overgang og få svar på nogle af de mange spørgsmål, som kommer, når du er over 55 år.

Overgangen fra arbejde til pension er en vigtig fase i de fleste menneskers liv.

Derfor har Faglige Seniorer og Østifterne investere tid og kræfter og 22,5 millioner kroner i at udvikle værktøjer, der kan hjælpe seniorerne i deres mange overvejelser.

Læs mere på seniorklar.dk

Inden Lone Tiselius begyndte sin undervisning på den nordjyske skole med omkring 200 elever i 2003, havde hun arbejdet ti år i Sverige. Før sin tid i Sverige tilbragte hun et årti i USA.

Og i dag kan hun se tilbage på 50 år på arbejdsmarkedet, som hun blev en del af som 17-årig.

Jeg kan stadig bidrage

På trods af en aldersforskel mellem Lone Tiselius og nogle af de andre lærere, er det ikke ensbetydende med en barriere.

“Jeg kan godt mærke, at yngre kollegaer har en anden tilgang, men på samme tid er de glade, fordi vi er nogle, der har erfaringen. På den måde synes jeg, at vi supplerer hinanden godt på skolen.”

Også når det kommer til selve undervisningen, kan Lone Tiselius mærke sit vedvarende engagement.

“Jeg føler stadig, jeg har noget at bidrage med omkring undervisningen. Jeg elsker at få følelsen af, at mine elever er en del af undervisningen, og at de vokser på grund af det, som jeg giver videre,” siger folkeskolelæreren og fortsætter:

“Jeg tilpasser mig på samme tid til de nye forfattere, nye musikvideoer og raptekster, så som for eksempel L.O.C, fordi det er gode lyriske tekster.”

“Ældre end min bedstemor”

For Lone Tiselius er det et parameter, at elever ikke synes, hun er for gammel. For hvis de gør, er det nok tid til, at der skal nye kræfter på banen, lyder det fra hende.

“Men jeg føler mig ikke så gammel, og jeg har ikke haft den oplevelse endnu. Eller jo, for der var én elev, da jeg nævnte min alder, som sagde “så er du ældre end min bedstemor”, griner Lone Tiselius, “men så arbejdede vi videre, og så var der ikke mere.”

Klasselærer for 9. klasse

Lone Tiselius er klasselærer i en kommende 9. klasse, og for hende er det vigtigt at føre klassen til eksamen næste år.

“Men efter det vil jeg tage stilling til, om jeg har lyst til et par år mere. Nu skal jeg have barnebarn nummer to, så det kan godt være, at børnebørnene trækker så meget i mig, at det er dem, som skal have min tid,” siger Lone Tiselius.

Hun ser samtidig frem til en tilværelse som pensionist, hvor hun får mere tid i hverdagene til udflugter og museumsbesøg med familie og venner.

“Det glæder jeg mig meget til,” fortæller folkeskolelæreren.

De 3 bedste ting ved at have et job som senior ifølge Lone

Erfaring: Man kan læne sig op ad alt det. som man har lært gennem årene, og på samme tid giver erfaringen en tryghed, som er nyttig på arbejde.

Omstillingsparat: Jeg får hele tiden ny viden af eleverne, og jeg har en evne til at følge med i udviklingen omkring mange ting gennem mit arbejde som lærer.

Giver noget videre: Det giver mig en glæde, når jeg kan mærke, at eleverne suger den viden til sig, som jeg har oparbejdet gennem alle mine år. Det giver en fantastisk følelse.

Først publiceret: fredag 20. oktober 2023
Artiklen er sidst opdateret fredag 20. oktober 2023 kl. 12:07

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.