"Jeg har ingen ikke planer om at gå ned i tid, fordi jeg har meget frihed på mit arbejde," siger 64-årige Maks Jørgensen, der er driftschef i et boligselskab. Foto: Stefan Cavalieri

"Jeg har ingen ikke planer om at gå ned i tid, fordi jeg har meget frihed på mit arbejde," siger 64-årige Maks Jørgensen, der er driftschef i et boligselskab. Foto: Stefan Cavalieri

Frihed på arbejdet giver Maks lyst til at fortsætte

For 64-årige Maks Jørgensen er fleksible arbejdstider og gode kollegaer med til at skubbe pensionistlivet på afstand.

Senest opdateret: torsdag 9. november 2023

Mange af os drømmer om at svinge golfkøllen lidt oftere, rejse mere eller sove længere, når vi er på vej til at blive grå i toppen.

Det gælder dog ikke københavnske Maks Jørgensen, der – inden han overhovedet har nået pensionsalderen – allerede har besluttet sig for at blive ved på arbejdsmarkedet.

Bliv Seniorklar

Har du en plan for tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet? Måske er du endnu ikke helt seniorklar.

seniorklar.dk kan du få hjælp til at lægge en plan for den gode overgang og få svar på nogle af de mange spørgsmål, som kommer, når du er over 55 år.

Overgangen fra arbejde til pension er en vigtig fase i de fleste menneskers liv.

Derfor har Faglige Seniorer og Østifterne investere tid og kræfter og 22,5 millioner kroner i at udvikle værktøjer, der kan hjælpe seniorerne i deres mange overvejelser.

Læs mere på seniorklar.dk

Den 64-årige driftschef, som har haft sin daglige gang ved Frederiksberg Forenede Boligselskaber de sidste 10 år, vil i hvert fald gerne fortsætte arbejdet til han bliver 70 år.

Fleksible arbejdstider

Og det er ellers ikke fordi han mangler noget at lave i fritiden; Maks Jørgensen spiller golf, laver mad og har små byggeprojekter kørende ved siden af, som for eksempel den bænk, han er i gang med at lave nu.

Men hvorfor ikke blive ved, når man har kræfterne til det?

Sådan lyder det fra den garvede leder, som især sætter stor pris på fleksible arbejdstider – og så gør det heller ikke noget, at han kan presse en golfsession ind hver onsdag klokken 12.

“Jeg har en del aftenmøder, og det afstedkommer noget afspadsering. Derudover har jeg også seks seniordage, så jeg kan stort set planlægge min arbejdsdag selv,” siger Jørgensen og fortsætter:

“Jeg har derfor heller ikke planer om at gå ned i tid, fordi jeg har sådan set meget frihed på mit arbejde. Jeg har lange vagter nogle dage, men så kan jeg holde fri, gå tidligere eller møde senere en anden dag.”

Det giver ekstra motivation

Der hersker ingen tvivl om, at Maks Jørgensen er glad for sit arbejde, når han fortæller om sine kollegaer, arbejdsopgaver og fællesskabet, som han holder så meget af.

Men det er ikke det eneste.

En anden årsag til, at Maks Jørgensen gerne vil blive på arbejdsmarkedet efter pensionsalderen, hænger også sammen med økonomien.

Han er nemlig glad for fjernelsen af modregningsreglerne, og det giver ham blod på tanden til at fortsætte – dét uden tvivl.

“Jeg har ikke så meget pensionsopsparing, så derfor har jeg tænkt mig at arbejde tre år mere, og det giver mere mening at gøre det, når man ikke straffer min kone for min beslutning om at arbejde videre,” fortæller Maks Jørgensen og tilføjer, at hustruen Dorthe trækker sig fra arbejdsmarkedet, når hun bliver pensionist.

“Det er ikke retfærdigt, at bare fordi den ene part arbejder videre, så skal den anden straffes for det.”

VIDEO: Se og hør Maks Jørgensen fortælle om sit job

De 3 bedste ting ved at have et job som senior ifølge Maks

Gode kollegaer: Det er dejligt med et godt fællesskab bestående af gode kollegaer, hvor man kan være der for hinanden i forskellige henseender.

Fleksible arbejdstider: Som senior er det en stor frihed at planlægge sin arbejdsdag, så man selv kan styre, hvornår man vil og kan arbejde mere eller mindre.

Stor erfaring: Qua mine mange år på arbejdsmarkedet er mit job også blevet meget mere overskueligt, fordi jeg har oparbejdet en masse erfaring, som jeg kan drage nytte af nu.

Først publiceret: fredag 4. august 2023
Artiklen er sidst opdateret torsdag 9. november 2023 kl. 14:34

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.